Chrome și Firefox te scapă de cea mai iritantă problemă a navigatului pe internet: ce se întâmplă

1402 0

Internetul a devenit un loc din ce în ce mai stresant în ultimii ani, iar o parte din probleme sunt cauzate de cererile de notificări pe care le întâmpini pe majoritatea site-urilor. Creatorii Chrome și Firefox au câteva soluții în vedere.

În mai puțin de 24 de ore, Mozilla și Google au detaliat planurile pe care le au pentru a micșora nivelul de stres pe care ți-l provoacă cererile de notificări pe care le întâmpini în fiecare colț al internetului. În teorie, Firefox are deja un sistem prin care îți oferă opțiunea să refuzi orice notificare de la vreun site, dar odată cu versiunea 72 a browserului, orice pop-up deranjant pe marginea acestui subiect va fi înlocuit.

În schimb, vei vedea o notificare discretă sub forma unei bule de dialog care va apărea în bara de adresă. Ideea este că vei avea în continuare acces la notificări, dacă ți le dorești, dar navigarea pe un site pentru prima oară nu îți va mai fi periclitată de cererile de notificare pe care le primești în acest sens.

Tot vizavi de Firefox, noua versiune aduce posibilitatea redării de clipuri de pe diverse site-uri în fereastră (picture in picture), pentru utilizatorii de Mac și Linux.

În privința Google Chrome, niște schimbări similare legate de cererile de notificări vor fi implementate în iminenta versiune Chrome 80. Google a promis că indiferent de forma pe care a gândit-o dezvoltatorul unui site pentru acele cereri de notificare, vor fi transformate într-o versiune semnificativ mai discretă, indiferent dacă ești pe mobil sau desktop.

În prima fază, noul sistem de notificare din Chrome va trebui activat manual, dar cei de la Google au promis că-l vor implementa automat pentru cei care și-au făcut un obicei din a refuza notificările și în cazul site-urilor de la care prea puțini oameni și-au dorit notificări. În plus, Google a promis că va penaliza site-urile care folosesc notificări în mod malițios sau înșelător, pentru a te convinge că ai computerul infectat, de exemplu. Această actualizare va veni în Februarie.

 

Sursă: playtech.ro

Articole asemănătoare

Între 3D și 3H

Postat de - 31 iulie, 2020 0
FacebookTwitterCând vorbim despre realitate virtuală (VR) încă ne mai gândim la filmele SF (ca ‘Minority Report’ sau chiar Matrix) Adevărul…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *