Palatul Copiilor din parcul Mircea cel Batran

1035 0

‘’Pe locul unde se întinde parcul din centrul urbei, exista încă de la începutul secolului, conacul pretențios al Lahovireștilor. Clădirea cu cerdac închis, înălțarea deasupra gârliciului pivniței, a fost multă vreme una din cele mai mândre și mai spațioase case ale Râmnicului.’’

C. Mateescu ‘’Memoria Râmnicului’

Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea fiinţeaza din mai 1953 sub denumirea de ,,Casa Pionierilor ‘’. Un reper esenţial în aceasta retrospectivă îl reprezintă anul 1979 când pe atunci Casa Pionierilor şi Şoimi ai Patriei începe să işi desfăşoare activitatea în Parcul ,,Mircea cel Bătrân’’.

Sub aspect arhitectonic, clădirea a ,,suferit’’ de-a lungul vremii mai multe modificări până să obţină forma sub care se prezintă astăzi. Astfel, vechea ogradă a familiei Lahovari s-a transformat într-un modern centru de socializare, de culturalizare, de formare şi dezvoltare a personalităţii temerarilor de mâine.

În cadrul Palatului Copiilor funcționează peste 30 de cercuri sau activitații extrașcolare, gratuite, care completează atât de armonios viața elevilor din oraș și din județ.

Vecinătatea parcului Mircea cel Bătrân și multitudinea cercurilor creează o atmosferă minunată pentru toți copiii dar, și pentru educatori și părinți.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *