AIR a creat peste 8 mii de locuri de muncă în Republica Moldova

214 0

Oamenii de afaceri din România au creat peste 8 mii de locuri de muncă în Republica Moldova şi în doi ani au făcut învestiţii de peste 120 de milioane de euro. Asociaţia Investitorilor din România în Republica Moldova are acum din ce în ce mai mulţi membri iar la doi ani de la înfiinţare vorbim deja de o cifră de afaceri de peste 400 de milioane de euro, transmite TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.
Expertiza şi experienţa pe care o are România în procesul de integrare europeană sunt aduse în Republica Moldova de către oamenii de afaceri de peste Prut. În urmă cu doi ani, 12 companii au înfiinţat o asociaţie a investitorilor români. Acum sunt 31 de membri.

DAN NUŢIU preşedintele Asociaţiei Investitorilor din România: „România ţară europeană care la rândul ei a fost nevoită să se adaptează la rigorile europene la competitivitatea europeană ţi venim cu aceste aceste cunoştinţe în R. Moldova şi evident că le împărtăşim cu mare drag. Ceea ce se întâmplă aici pentru noi este un deja vu conştientizăm că aceasta este calea şi ne bucurăm că antreprenorii de aici au înţeles că asta este calea spre vest.”

Un centru de analize medicale înfiinţat cu capital românesc are deja 8 ani de activitate. Managerul spune că s-a adaptat usor la piaţă şi se mândreşte cu faptul că poate oferi servicii de aceeaşi calitatea fie în Bucureşti, Cluj sau Chişinău.

PETRU CHIŢANU director Centrului de Analize: „În primul rând am adus tehnologie, pe parcurs ne-am adaptat la piaţă şi pentru noi cel mai important a fost să oferim serviciu calitativ şi pacienţii care vin Muscă să iasă mulţumiţi ţi încă o linie de care ne-am ţinut a fost ca servicul pe car eîl primeşte un om la Bucureşti, la Iaşi la Cluj sau la Chişinău să fie acelaşi.”

Produsele aduse din România se bucură de popularitate printre consumatorii basarabeni. Iar cel mai important beneficiu este că deţin cel mai înalt certificat de calitate.

DAN NUŢIU preşedintele Asociaţiei Investitorilor din România: „Mă bucură că observ că din ce în ce mai multe produce din România şi UE sunt prezente pe rafturile din Republica Moldova din ce în ce mai multe tehnologii care se sunt aplicate aici. Certificatul CE este în momentul de faţă un cel mai înalt standart din lume şi România se aliniază din ce in ce mai mult la acest trend fapt ce confirmă calitatea.”

Asociaţia a fost înfiinţată la iniţiativa ambasadorului României la Chişinău, Excelenţa Sa Daniel Ioniţă. Se oferă o asistenta constantă investitorilor care au deja afaceri deschise în Republica Moldova sau doresc sa îşi deschidă una nouă.

Excelenţa Sa DANIEL IONIŢĂ, ambasadorul României în Republica Moldova: „Putem să le oferim o platformă de cunoaştere să le spunem la ce uşă să bată mai întâii pentru a rezolva o anumită problemă care sunt actele permisive pe bază cărora sa imi deschid o afacere MUSCĂ La acest obiectiv biroul de de raşiei economică din cadrul ambasadei colaborează strâns cu AIR.”

Timp de doi ani membrii Asociaţiei Investitorilor din România în Republica Moldova au creat peste opt mii de locuri de muncă şi au făcut investiţii de 120 de milioane de euro.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *