The Show Must Go On

1031 0

QUEEN

 

Tinerețea noastră, adolescența și frumoasa perioadă din studenție  au fost, în pofida vremurilor cenușii,  marcate și influențate de muzica unor  titani ai muzicii rock ca cei de la QUEEN.

Și în zilele noastre, deși au trecut atâția ani, ei ne încântă deseori prin melodiile nemuritoare și prin mesajele deosebite ce le transmit.

Începuturile formaţiei Queen sunt localizate în Anglia anului 1968, când Brian May şi Roger Taylor au pus bazele trio-ului Smile.

Trupa a cunoscut  însă succesul începând cu anul 1970 în formula: Freddie Mercury (voce, pian, chitară), Brian May (chitară, voce), John Deacon (bas) şi Roger Taylor (tobe, voce).

Membrii QUEEN sunt cunoscuţi ca fiind pionieri ai heavy metal, glam rock, uneori călcând şi în zona progressive. Deşi personalitatea lui Freddie Mercury a dominat, toţi cei patru membri au compus hituri uriaşe (Freddie Mercury – “Bohemian Rhapsody”; “It’s a Hard Life”, Brian May – “We Will Rock You”; “Who Wants to Live Forever”, Roger Taylor – “Radio Ga Ga”; “A Kind of Magic”, John Deacon – “Another One Bites The Dust”; “I Want to Break Free”).

După moartea lui Freddie Mercury, pe 24 noiembrie 1991, basistul John Deacon a decis să se retragă din muzică, iar Brian May şi Roger Taylor au continuat să cânte solo, dar şi sub numele Queen, cu diferiţi solişti. În perioada 2004 – 2009, vocalistul formaţiei a fost Paul Rodgers (Free şi Bad Company). Din 2009, alături de May şi Taylor cântă Adam Lambert.

Cu 15 albume de studio, formaţia a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, în 2001, şi a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame, în 2002. Doi ani mai târziu, QUEEN a fost inclusă în UK Hall of Fame. Albumele formaţiei au fost vândute în aproximativ 200 de milioane de exemplare în întreaga lume.

Inspirat din biografia formației QUEEN, Bohemian Rhapsody,  filmul prezintă, pe scurt, evenimentele petrecute în viața celor patru, progresul lor ca grup muzical rock aparte, de la o trupă care își căuta identitatea la o formație cu rang de superstar, prezentând, în același timp, drumul artistic al succesului melodiilor trupei.

Rolurile principale sunt interpretate de actorul american Rami Malek, ca Freddie Mercury, cu suportul unei distribuții mixte de actori britanici și americani, Lucy Boyton, ca Mary Austin, Joseph Mazzello, ca John Deacon, Gwilym Lee, ca Brian May și Ben Hardy, ca Roger Taylor.

Rolul lui Freddie Mercury i-a adus lui Rami primul său premiu Oscar, în categoria „Cel mai bun actor în rol principal”.

Filmul este o celebrare fascinantă a trupei QUEEN, a muzicii lor și a extraordinarului lider al formației, Freddie Mercury. El a sfidat stereotipurilor, a distrus convențiile și a devenit unul dintre cei mai iubiți și apreciați artiști ai planetei. Filmul urmărește ascensiunea meteorică a trupei prin melodiile lor iconice și sunetul revoluționar. Ei au un succes răsunător, dar pe neașteptate Freddie, înconjurat de influențe nefaste, se îndepărtează de QUEEN ca să-și facă o carieră solo. Suferind puternic fără colaborarea cu formația, Freddie reușește să se împace cu colegii lui la timp pentru concertul caritabil Live Aid. În timp ce se confruntă cu o boală care-i amenință viața, Freddie și ceilalți hipnotizează publicul și susțin unul dintre cele mai mari concerte din istoria muzicii rock. QUEEN consolidează o moștenire care continuă să inspire visătorii și iubitorii muzicii până în ziua de azi.

The Show Must Go On…

 

Corina Enache

Articole asemănătoare

Votul meu nu contează!

Postat de - 7 septembrie, 2020 0
FacebookTwitterPoate că te întrebi:„ Cum poate să conteze votul meu cu adevărat, dacă atâtea milioane de oameni votează?”. Dreptul la…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *