Nu mai salvăm, nici măcar parțial, libertatea credinței

619 0

Trebuie să reamintim că România şi încă trei state membre ale Consiliului Europei, respectiv Republica Moldova, Letonia şi Armenia, au activat articolul din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului care permite derogări de la aplicarea acesteia, în condiţiile stării de urgenţă, decretate ca urmare a coronavirusului.

Revenirea la acordul cu Patriarhia Română este strâns legată de fraza de mai sus. Prelungirea stării de urgență,de asemenea.

În desfăsurarea celei mai importante sărbători a creștinătătii, lumina pe care trebuie să o primim, este adusă de cei în uniformă. Trebuie să ne aducem aminte că cei care l-au crucificat pe Isus erau tot îmbrăcați în uniformă?

Toate casele noastre sunt nesfințite. Deși curătenia s-a făcut. Deși ouăle se roșesc. Sarmalele sunt pregatite. Salata de boeuf si ea. În loc să ne intre în suflet lumina, ne intră frica. În această perioadă, preoții trebuiau să poată circula liber. Să ne sfințească măcar porțile și ușile apartamentelor, scările, să ne păzească de gripă, să simțim duhul sfânt.

Nimic din toate astea. Numai ordonanțe militare. Și oameni plini de frică.

Când ai pe unul, mare și tare șef de stat, care îți spune că merge tratamentul ăla și dacă nu merge, nu te omoară, deși îl folosesc trupele speciale, deși a scris presa inclusiv ziarul nostru… tu stai și cugeți!

Credința asta a ținut în viață poporul nostru, i-a dat ADN-ului său hrana necesară existenței și continuității, credința asta trebuia să ne fie dată ca medicament. Functionează de sute de ani.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Toți morții, COVID!

Postat de - 25 mai, 2020 0
FacebookTwitterDeși în majoritatea cazurilor de bolnavi cronici, care aveau și Covid-19, cauza decesului e puțin probabil să fi fost dată…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *