Încă o promisiune onorată! Zice ministrul Finanțelor Florin Cîțu

584 0

Pe pagina sa de facebook.

”În guvernarea PNL România nu mai este țara cu cea mai mare rată a inflației din UE. Am promis și ne-am ținut de cuvânt.

PSD a ținut VOIT trei ani de zile Romania în topul rușinii în UE.

În guvernarea socialistă România a avut CEA MAI MARE rata a inflației din UE, luna de luna. Trei ani la rând. PSD a crescut voit rata inflației de la 0% la peste 5% pe an.

Rata inflației mare și imprevizibila îi afectează pe românii cu venituri mici. Trei ani de zile PSD a avut o politica PREMEDITATĂ de a crește rata inflației care i-a lovit tocmai pe românii cu venituri mici.

Am promis că scoatem România din topul rușinii și am reușit. Astfel creștem puterea de cumpărare a TUTUROR românilor.

Nu ne oprim aici!”

Și replica a venit tot de pe internet.

”1) Și care este meritul Guvernului PNL? Concret, ce ați făcut ca să o reduceți? Nu cumva este o reducere normală, întrucât creșterile de salarii/pensii în 2019 s-au mai domolit?

2) De când este inflația o rușine? Tările din zona EUR se plâng că nu au suficientă inflație. Și de unde ideea că inflația asta a sărăcit oamenii? Toata lumea a câștigat în ultimii ani, în termeni reali, pentru că au fost creșteri nominale ale salariilor mai mari decât inflația.”

Vă spunem și părerea noastră.

De la Adrian Năstase încoace, PSD-ul a condus numai prin creșterea inflației.

Iar mărirea salariilor și pensiilor a fost urmată întotdeauna de mărirea prețurilor. Care cresc într-un timp scurt atât de mult încât acoperă creșterea salariilor și pensiilor. Este și normal deoarece se speculeaza raportul euro-leu.

Rămâne să vedem efectele benefice ale scăderii inflației. Or să scadă prețurile? La carne? La combustibil? La ce?

De unde și pe unde vor intra în buzunarul celor cu venituri mici mai mulți bani? De unde?

Ne bucuram de bucuria domnului Cîțu și așteptăm marea scădere a cheltuielilor în domeniul bugetar, restructurarea aparatul său supradimensionat. Așteptăm restructurarea promisă.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Toți morții, COVID!

Postat de - 25 mai, 2020 0
FacebookTwitterDeși în majoritatea cazurilor de bolnavi cronici, care aveau și Covid-19, cauza decesului e puțin probabil să fi fost dată…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *