Situația epidemiologică din județul Vâlcea, la data de 4 iunie, se prezintă astfel

635 0

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI 

INFORMARE DE PRESĂ

 

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județul Vâlcea, la data de 4 iunie, se prezintă astfel: 5 persoane în carantină instituționalizată, 1.847 persoane aflate în autoizolare la domiciliu și 33 de persoane depistate pozitiv cu noul coronavirus de la începutul pandemiei până în prezent.

Totodată, până în acest moment, 25 dintre persoanele diagnosticate în județ cu noul coronavirus au fost declarate vindecate și externate, două au decedat, iar alte două persoane  se află internate în unități spitalicești din alte județe.

De la ultima informare de presă, au fost înregistrate două noi cazuri de îmbolnăvire, fiind vorba de persoane care au și alte afecțiuni medicale. Momentan starea acestora de sănătate este stabilă.

La secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, în acest moment, este internat un pacient care, potrivit reprezentanților Spitalului Județean, este ventilat mecanic.

Până la această dată, la nivelul județului Vâlcea, au fost realizate 2.813 teste, care au fost recoltate conform metodologiei în vigoare.

Polițiștii și jandarmii vâlceni au continuat acțiunile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19, desfășurând în ultimele 24 de ore peste 40 de misiuni specifice pentru a se asigura că cetățenii respectă măsurile impuse în această perioadă. Au fost verificate circa 1.700 de persoane, două dintre acestea fiind amendate pentru nerespectarea măsurii de carantinare/izolare. Valoarea celor două sancțiuni aplicate se ridică la 8.000 de lei.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *