Maternitatea vâlceană, pregătită pentru atragerea de bani europeni în vederea modernizării

478 0

Zilele trecute,  în prezența conducerii Consiliului Județean Vâlcea, s-a făcut recepția la terminarea lucrărilor de consolidare și reabilitare termică a clădirii Maternității din Râmnicu Vâlcea.

O condiție esențială pentru accesarea banilor europeni de către CJ Vâlcea, în vederea modernizării în integralitate a clădirii Maternității, a fost consolidarea, în prealabil, a zonelor A și C (respectiv clădirile cu două etaje ale acestui imobil), zone care se încadrau în clasa de risc seismic II.

Consiliul Județean Vâlcea s-a conformat acestor condiții și a investit pentru realizarea acestor lucrări suma de 1.634.222,57 lei, bani alocați din bugetul județului.

Printre principalele lucrări realizate se află: cămășuirea tuturor stâlpilor, de la fundație, până la etajul 2, înlocuirea tâmplăriei existente, devierea traseelor instalațiilor electrice sau relocarea instalațiilor termice/sanitare.

„Astăzi, am semnat recepția la terminarea lucrărilor de consolidare a clădirii Maternității, lucrări pe care am reușit să le finalizăm cu 6 luni înainte de termenul prevăzut. Acum, nu ne mai rămâne decât să așteptăm deschiderea liniilor de finanțare europeană pentru modernizarea în integralitate a clădirii. Proiectul se ridică la cca 8 milioane euro.”- Constantin Rădulescu, președinte CJ Vâlcea.

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *