Conferința de presă a Teatrului ”Anton Pann”

1690 0

Curierul de Râmnic a primit cu drag invitația la Conferința de presă a Teatrului Anton Pann.

În cadrul deosebit al Muzeului Satului Vâlcean Bujoreni unde, nu de mult, am realizat un articol, Daniela Ștefănescu, PR& Comunication al teatrului, Tavi Costin, director, Vlad Trifaș, regizor și actorii care dau suflet unui nou  spectacol, ne-au prezentat ideea originală a acestuia. De asemenea, au apreciat colaborarea deosebită cu Muzeul Satului Vâlcean care gazduiește cu  generozitate acest eveniment.

Este un spectacol non-verbal, creat din improvizații pe diverse teme iar rezultatul va consta într-o emoție care va fi transmisă într-un mod diferit față de teatrul tradițional. Interesant este faptul că se va desfășura în    amfiteatrul de lângă Cula Bujoreanu, seara, la lumina reflectoarelor.

O surpriză  foarte plăcută este prezența, langă colectivul de actori ai teatrului, a actriței Anca Dinicu care a acceptat cu drag să se alăture  acestui proiect inedit, premiera “O gură de aer”.

Am ascultat câteva gânduri ale actorilor din echipa “O gură de aer”. Conceptul, regia și compoziția muzicală aparțin luiVlad Trifaș.

Szász Réka:
„Niște oameni care se joacă de-a viața; singuri și împreună și totuși doar singuri.”

Stefan Craiu:
“Mă bucur că am lucrat la acest spectacol, mai ales după perioada asta mai dificilă, cred că a venit ca un cadou și din nou mi s-a confirmat că teatrul face bine.”

Mihaela Mardare (Mella):
“Schimbare, modelare și adâncire in perspectivă
Acel moment când găsești bani într-o geacă veche din dulap”.

 

Vlad Trifaș:

“Pe langă o provocare, pentru mine a fost și un drum foarte plăcut tot acest proces de a crea “ceva” din propriile experiente, din trăirile pe care le conținem în noi și le considerăm valoroase, fără să avem un traseu prestabilit. Totodată, cred că am descoperit la Teatrul Anton Pann trupa perfectă cu care pot face astfel de spectacole. Datorită disponibilității lor am putut explora împreună marile dimensiuni sufletești într-o stare de laborator”.

Salutăm această inițiativă deosebită a colectivului Teatrului Anton Pann și așteptăm cu interes premiera!

Corina Enache (Curierul de Râmnic)

 

O GURĂ DE AER
Concept și regie: Vlad Trifaș
Mișcare scenică: Mihaela Mardare
Cu: Alexandru Beteringhe, Ștefan Craiu, Anca Dinicu, Kostas Mincu, Mihaela Mardare, Denisse Moise, Réka Szász, Ana Șușca

 

Articole asemănătoare

PLUS Vâlcea în acțiune!

Postat de - 18 februarie, 2020 0
FacebookTwitterSuntem oameni implicați, care acționează, nu doar „vorbesc despre”. Suntem responsabili față de mediu și atenți la nevoile celor din…

CULORI. IMAGINI. TRĂIRI

Postat de - 30 mai, 2021 0
FacebookTwitterAsociația Anastasia Ioana vă invită să vizitați expoziția de pictură „CULORI. IMAGINI. TRĂIRI”. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 1…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *