Frigănele – Rețetă Cozonac Tradițional Reinterpretat

855 0

Astăzi ne-am gândit sa îți prezentăm o rețetă tradițională de cozonac reinterpretată după gustul și asemănarea noastră: frigănele din cozonacul Boromir cu nucă și ciocolată! O gustare dulce, delicioasă și, cel mai important, simplu de pregătit, care te va face să îți aduci aminte cu bucurie de desertul clasic al copilăriei

Îți mai aduci aminte de frigănelele pregătite de bunica sau pâinea prăjită cu ou, rumenite frumos? Dacă vrei să retrăiești gustul copilăriei, dar să încerci ceva nou, delicios, urmărește pașii rețetei de Frigănele pregătite cu deliciosul Cozonac Casa Boromir cu cremă de nuci și ciocolată.

Departe de a fi o rețeță banală, amestecul de texturi și de arome te va face să dai rețeta mai departe și prietenilor tăi și să o pregătești cu drag, de fiecare dată!

 Deși pentru noi cozonacul nu este o noutate, păstrăm cu sfințenie  tradiția atât în procesul de măcinare a făinei, cât și în metoda de preparare a Cozonacilor  Boromir, păstrată de peste 26 de ani în mințile și sufletele tuturor românilor. Astăzi îți prezentăm o rețetă delicioasă care e perfectă ca mic dejun sau desert. Pentru toți cei care doresc să simtă bucuria gustului de acasă, din fabricile Boromir pleacă în fiecare zi sute de cozonaci și alte preparate delicioase pe care le gasesti in magazinele Boromir Pan Cafe.

Dacă îți dorești ca membrii familiei care nu se află lângă tine să se poată bucura, la rândul lor, de bunătăți tradiționale românești, poți să plasezi oricând o comandă online, pe site-ul nostru  www.boromirmarket.ro. Aici vei găsi o gamă variată de preparate, care mai de care mai  delicioase: de la cozonaci cu arahide și nucă
chec, prăjituri, croissante, turtă dulce, până la produse de morărit, cornulețe de toate dimensiunile și cantitățile, foietaje, pandișpane și cereale. Mai mult, ti le putem pune la dispozitie oriunde în țară și oricând, pentru a evita aglomeratia din oraș și economisi timp.

Revenind la rețeta tradițională de cozonac Boromir, reinterpretată după gustul și asemănarea noastră, aceasta are la bază câteva etape standard, de care nu trebuie sa te dezici nici tu atunci când o vei prepara, mai ales dacă îți dorești să iasă ca la carte și să îți amintească de gustul frigănelelor din copilărie.

Rețetă simplă de cozonac pufos cu cremă de nuci și ciocolată – frigănele :

 INGREDIENTE PENTRU 3 PORȚII

  • 6 felii din deliciosul Cozonac de Acasă Boromir cu nucă și ciocolată
  • 1 lingurită de scorțișoară
  • 1 linguriță de vanilie
  • 100 grame unt (mai gras sau mai slab, după preferințe)
  • 180 ml lapte proaspăt
  • 3 ouă
  • un praf de sare

 Cum se face un desert gustos cu  cozonacul Casa Boromir  pufos cu cremă de nucă și ciocolată? Nu te grăbi sa treci la treabă fără sa arunci o privire și peste modul de preparare de mai jos.

Pasul 1: Într-un bol mare amestecă bine, până la omogenizare cele trei ouă, laptele, sarea, vanilia și scorțișoara.

Pasul 2: Taie 6 felii din Cozonacul Casa Boromir cu cremă de nuci și ciocolată. Dacă vrei, poți să folosești și Cozonacul Casa Boromir cu cremă de nuci și portocale sau cremă de nuci și cireșe, important este să îți placă umplutura.

 

Pasul 3: Înmoaie bine feliile de Cozonac Boromir pe ambele părți în compoziția de ou, lapte, sare, vanilie și scorțișoară.

Pasul 4: Între timp, încinge o tigaie, unge-o cu unt și pe rând, prăjește feliile de Cozonac Boromir pe ambele părți până ce devin aurii, crocante la exterior și moi la interior!

Pasul 5: Pentru o porție, îți recomandăm să așezi pe o farfurie 3 frigănele și să adaugi miere și fructe proaspete de pădure pentru un plus de savoare! Dacă vrei să devină mai răcoritor, adaugă o cupă din înghețata preferată.

Frigănelele sunt perfecte pentru a începe ziua cu un mic dejun ca acasă sau ca desertul dintre mesele principale. Alegerea este a ta!

Articole asemănătoare

BOOKS NOT BULLYING

Postat de - 26 ianuarie, 2021 0
FacebookTwitterBiblioteca Publică Locală Pietrari   Biblioteca Publică Locală Pietrari, jud.Vâlcea, va implementa în perioada 01.11.2020 – 31.10.2022 un nou proiect…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *