Au fost finalizate ședințele de constituire a consiliilor locale din județ

516 0

MINISTERUL AFACERILOR   INTERNE

INSTITUȚIA  PREFECTULUI – JUDEȚUL VÂLCEA

CANCELARIE PREFECT

INFORMARE DE PRESĂ

Instituția Prefectului – Județul Vâlcea informează că, duminică, 1 noiembrie 2020, au fost finalizate ședințele de constituire a consiliilor locale din județ, ședințe în cadrul cărora au fost învestiți primarii și consilierii locali aleși la scrutinul din 27 septembrie 2020.

Astfel, cu excepția primarului ales în comuna Scundu, Dumitru Blejan, care a fost invalidat de instanța ca urmare a declarării acestuia ca incompatibil, în toate celelalte localități din județ, aleșii locali au intrat în exercițiul de drept al mandatelor încredințate de cetățeni.

Menționăm că, în ceea ce privește comuna Scundu, prin ordinul prefectului Sebastian Fârtat, în data de 30 octombrie a.c., a fost constituit consiliu local, urmând ca în cazul primarului să fie parcurse procedurile legale, respectiv informarea Guvernului despre invalidarea mandatului primarului ales și înaintarea solicitării de a fi organizate noi alegeri.

Prefectul Sebastian Fârtat și subprefectul Carmen Popescu au încercat să fie prezenți la cât mai multe ceremonii de depunere a jurământului de către aleșii locali. În ultima săptămână, prefectul Sebastian Fârtat a fost prezent la ceremoniile din municipiile Râmnicu Vâlcea și Drăgășani, de la Cernișoara, Roșiile, Sutești, Ștefănești, Lungești, Valea Mare, Șușani, Ocnele Mari, Golești, Mitrofani, Voicești, Ghioroiu, Bălcești, Brezoi și Călimănești.

În alocuțiunile de la începutul ședințelor, reprezentantul Guvernului în Vâlcea a ținut să le reamintească aleșilor locali că, odată cu preluarea mandatului, au primit și responsabilitatea bunăstării comunităților pe care le reprezintă, asigurându-i totodată de sprijin și colaborare din partea Instituției Prefectului în beneficiul cetățenilor.

„Felicit pe această cale toți aleșii locali și le urez un mandat plin de realizări. Urmează o etapă nouă, cu multe provocări, dată fiind și situația dificilă pe care o traversăm, și aștept de la fiecare dintre ei să respecte jurământul depus față de comunitate, pentru o administrație modernă, orientată către viitor și către nevoile reale ale cetățenilor. Le transmit, de asemenea, că ușa Prefecturii Vâlcea va fi deschisă pentru toți, indiferent de partidul din care fac parte, și îi asigur că întotdeauna vor avea sprijin și cooperare din partea mea în orice demers care este benefic cetățenilor județului. Nu voi tolera însă nicio abatere de la lege și orice încălcare a acesteia va fi sancționată ca atare”, a transmis prefectul Sebastian Fârtat.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *