Medici veterinari din județul vâlcea și toată țara protestează

516 0

COMUNICAT DE PRESĂ:
Avand in vedere urmatoarele aspecte:
-neefectuarea platilor aferente lunilor august-septembrie 2020 conform Legii 236/2019 si OUG 117/2020 catre beneficarii, medici veterinari cu contracte aflate in derulare pentru actiunile contractate cu D.S.V.S.A ;
-plata cu intarziere in unele judete a deconturile aferente actiunilor contractate cu D.S.V.S.A;
-neasigurarea echipamentelor de protectie pentru prevenirea raspandirii virusului SARS-CoV2 si a virusului pestei porcine africane;
-adoptarea unei proceduri pentru realizarea inspectilor din exploatatiile nonprofesionale care excede legislatiei in vigoare, care introduce atributii si competente m.v..lp.i care exced legii, care introduce activitati suplimentare in cadrul aceluiasi tarif,
membrii Consiliului National al Colegiului Medicilor Veterinari intruniti in data de 30 octombrie 2020 au stabilit un plan de actiune pentru rezolvarea acestora.

Planul de actiune cuprinde urmatoarele:
1.Pichetarea zilnica a sediului D.S.V.S.A incepand cu data de 9 noiembrie de catre 5-6 m.v.l.p.i, cu respectarea regulilor de protectie sanitara.Pana la data de 6 noiembrie fiecare presedinte al filialei judetene a CMV va contacta fiecare m.v.l.p.i si va stabili un grafic zilnic cu participantii.Fiecare filiala se poate organiza sa picheteze si alte institutii la nivel judetean:prefectura, consiliul judetean etc.
2.Pichetarea zilnica a sediului A.N.S.V.S.A incepand cu data de 9 noiembrie de catre 5 membrii ai Consiliului National al Colegiului Medicilor Veterinari (presedinti si vicepresidinti de filiala), cu respectarea regulilor de protectie sanitara.Pana la data de 6 noiembrie BEX al CMV va stabili un grafic zilnic cu participantii.
3.Notificarea D.S.V.S.A cu privire la suspendarea activitatilor contractate cu D.S.V.S.A incepand cu data de 9 noiembrie, de catre beneficarii contractelor aflate in derulare.Presedintele de filiala va realiza o lista a celor care au depus notificarea pana pe data de 6 noiembrie.
4.Fiecare filiala judeteana a CMV si BEX al CMV vor emite comunicate de presa, vor organiza conferinte de presa pentru a prezenta situatia reala a medicilor veterinari din zona rurala.
5.Toti beneficarii contractelor aflate in derulare pentru actiunile contractate cu D.S.V.S.A vor respecta si vor depune in continuare deconturile si documentele justificative, conform Legii 236/2019 si O.U.G 117/2020.Facturile vor fi depuse doar de catre cei care sunt inregistrati cu plata T.V.A la incasare si cei care nu sunt platitori de T.V.A.
6. Fiecare filiala judeteana a CMV se va implica pentru ca beneficarii contractelor aflate in derulare pentru actiunile contractate cu D.S.V.S.A sa actioneze in instanta pentru obtinerea drepturilor prevazute de Legea 236/2019 si O.U.G 117/2020.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *