În ultimele 48 de ore, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 92 de misiuni

453 0

BULETIN INFORMATIV

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 24 situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: un stop cardio-respirator, 8 traumatisme, trei accidente rutier, o asistență și 11 diverse afecțiuni medicale.

În localitatea Vitomirești și comuna Alunu, s-a intervenit pentru două stop cardio-respiratori suferite de doi bărbați; în vârstă de 53 de ani (accident rutier în județul Olt), respectiv 89 de ani; li s-au efectuat manevre de resuscitare însă, din păcate, fără nici un rezultat, decesul acestora fiind declarat de cadrele medicale de pe ambulanţele SAJ.

După acordarea primului ajutor calificat, 21 pacienţi au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

 

În data de 13.02.2021, la ora 02.12, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Leleasca, județul Olt.

Până la stingerea incendiului, a ars funinginea din interiorul coșului de fum. De asemenea, a fost degradat coșul de evacuare a fumului și gazelor fierbinți. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  necurăţarea coşului de funingine.

În aceeași zi, la ora 21.53, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Rm Vâlcea, str. Poenari.

Până la stingerea incendiului, a ars funinginea din interiorul coșului de fum. De asemenea, a fost degradat coșul de evacuare a fumului și gazelor fierbinți. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  necurăţarea coşului de funingine.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

  • verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

Tot în data de 13.02.2021, la ora 16.40,pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în localitatea Ionești.

Până la stingerea incendiului, au ars aproximativ 15 ha de vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

În aceeași zi, la ora 23.45, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o ghenă de gunoi în localitatea Drăgășani, strada Gării.

Până la stingerea incendiului, au ars deșeurile menajere dintr-un tomberon metalic. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  fumatul fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru  alte 64 situații de protecție a comunități: 63 misiuni de informare preventivă și verificare, respectiv sesizarea mirosului de fum în municipiul Rm. Vâlcea ( o femeie a adormit și a uitat o cratiță pe aragaz. Femeia era conștienta și cooperantă, nu a necesitat îngrijiri medicale).

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

Articole asemănătoare

SOS Natura!

Postat de - 12 martie, 2021 0
FacebookTwitterEpisod cumplit de trist, lângă Vidra. Râs mort pentru că șoferul care l-a lovit nu a anunțat în timp util…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *