Ursoaică eliberată dintr-o capcană de angajații Romsilva, lângă Malaia

1524 0

O echipa de la RNP Romsilva – Administrația Parcului Național Cozia, Garda Forestieră Vâlcea, Direcția Sanitar Veterinară Vâlcea, a participat în urmă cu câteva zile la eliberarea unui exemplar de urs (𝘜𝘳𝘴𝘶𝘴 𝘢𝘳𝘤𝘵𝘰𝘴), o femelă în vârstă de 2 ani, imobilizată cu un cablu metalic. Acțiunea a avut loc în pădurile din zona de nord a județului Vâlcea, pe raza localității Malaia, la aproximativ 20 de km de limitele Parcului Național Cozia. Cu ajutorul tehnicii de tranchilizare deținută de specialiștii de la Parcul Național Cozia, frumoasa ursulină a fost eliberată fără răni și în bune condiții, în mediul său natural. Acest lucru este consemnat pe pagina unei rețele de socializare, de către instituția respectivă.

Până în prezent, la solicitările autorităților vâlcene, specialiștii în protejarea faunei sălbatice de la Administrația Parcului Național Cozia, au participat în ultimii 3-4 ani, în afara Parcului Național Cozia, la peste 15 cazuri de eliberare și salvare a animalelor sălbatice căzute în diverse capcane.

Parcul Național Cozia este unul dintre cele 22 de parcuri nationale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *