Ziua Mondială a Teatrului

708 0

27 Martie

De Ziua Mondială a Teatrului ajută la reconstrucția Teatrului Grivița 53

Oana Pellea, Marius Manole, Maia Morgenstern, Marian Râlea, George Ivașcu, Rodica Mandache, Ilona Brezoianu, Adriana Trandafir, Vlad Logigan, Medeea Marinescu, Tudor Aaron Istodor, Iuliana Vilsan, Maria Miu, Chris Simion – Mercurian sunt  doar câteva din numele pe care urmează să le vedeți pe scenă de Ziua Mondială a Teatrului, sâmbătă 27 martie, de la ora 18 la 21, într-un spectacol care are ca scop strângerea de fonduri pentru construcția teatrului Grivița 53 – primul teatru construit împreună de la zero.

33 de artiști va invită să vă alăturați comunității G53

33 de artiști care urcă pe aceeași scenă având același scop: să vă invite să vă alăturați comunității G53, comunitatea celor care au ales să construiască un teatru de la zero după 75 de ani. Ultima inițiativă privată în acest sens a fost semnată de Liviu Ciulei în 1946. Acum este momentul ca generația noastră să lase moștenire un astfel de exemplu atât pentru copii, nepoți, familie, prieteni dar și pentru societatea noastră.

“Spectacolul G53 nu are o poveste prestabilită, se naște singur. Este gândit sub formă de puzzle, fiecare actor vine cu o parte din sufletul lui, fiecare moment are ca miză să devină statement, un manifest G53. Cu siguranță teatrul nu poate multe, nu poate opri pandemia, nu poate schimba sisteme politice, nu poate opri atrocitățile, nu poate schimba lumea. Dar poate schimba vieți, poate schimba oameni. Și mai poate ceva esențial…poate da speranță, bucurie, emoție…poate crea întâlniri magice, poate aduna oamenii și îi poate ține împreună.” Chris Simion – Mercurian, inițiatoarea proiectului.

 

Fondurile sunt pentru Grivița 53 – primul teatru construit împreună

Fondurile care se strâng atât din biletele de acces la spectacol, cât și din cărămizile pe care le vindem în timpul show-ului se duc în construcția Grivița 53 – primul teatru construit împreună.

Campania “Vindem cărămizi. Construim un teatru” durează pe parcursul întregului an. În prezent mai sunt 32.000 de cărămizi care așteaptă să fie achiziționate. Fiecare om care-și cumpără cărămida devine ctitor, alături de artiștii menționați și va avea numele trecut în foaierul teatrului. Detalii pe www.grivita53.ro

Despre Teatrul Grivița 53

Proiectul Teatrului Grivița 53 s-a născut în 2017, din inițiativa regizoarei și scriitoarei Chris Simion – Mercurian. Cu banii câștigați din vânzarea casei moștenite de la bunica sa, Chris Simion – Mercurian a cumpărat terenul de pe Calea Griviței nr. 53, acolo unde va fi construit, după mai bine de 75 de ani, primul teatru independent din România. Ultimul demers de acest fel i-a aparținut inginerului constructor Liviu Ciulei, care a construit pentru fiul său, regizorul Liviu Ciulei, un teatru privat. Acest lucru se întâmpla în 1946. Până în prezent proiectul a reușit să strângă 300.000 Euro, plus materiale de construcții. Investiția totală se ridică la 2 milioane de Euro. Împreună reușim! De Ziua Mondială a Teatrului ajută la reconstrucția Teatrului Grivița 53.

Iată, apreciem o inițiativă minunată,  susținută de un grup de mari actori și regizori care celebrează astfel, într-un mod deosebit, Ziua Mondială a Teatrului.

La mulți ani, tuturor, oameni minunați!

 

(Sursa: Check Events Biz)

 

Corina Enache

Articole asemănătoare

Pare-ni-se că…

Postat de - 22 august, 2020 0
FacebookTwitterPare-ni-se că, mulţumită lui Dumnezeu, s-a început o nouă eră în chipul de-a legifera. Nu se mai copiază texte străine…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *