Agonie, sau extaz?  Stăm un pic cuminți seara, sau păzim capelele?

693 0

Culmea tupeului: să provoci îmbolnăviri în masă și tot tu să protestezi împotriva restricțiilor, asta, da aroganță!
Am vazut imaginile cu noii protestatari, intrigați, vezi Doamne, că trebuie să “parcheze” seara, la 8 în case și că pentru o scurtă perioadă, nu-și mai pot etala figurile și aroganțele. Ei, prețioșii  care nu dau doi bani pe viețile celorlalți! Întrebarea e; cine i-a scos în stradă?
Poate vreți ca, în loc să mergeți la 20.00 acasă și să așteptăm vremuri mai bune, care pot veni în curând,  să păzim capelele cu morți? Să ne înțelegem: vreți agonie, sau extaz? Vreți să vă faceți de cap și să suferim cu toții încă un an-doi-trei, sau tăiem coada pisicii dintr-o dată?

Sute de șoșocei și anarhiști au ieșit pe străzi noaptea, să urle, instigând la… genocid. Da, dragilor, voi ați împrăștiat boala, voi, cu nesupunerea, lipsa voastră de respect și atitudinea asta nefirească, dobândită în lipsa unei educații esențiale.  Sau, poate vreți cumva carantinare totală?
Nu zic să comparăm, dar, înainte de 1989, ajunsesem să ne vâneze miliția pe străzi seara că umblam mai mulți de 2-3 și chipurile, complotam împotriva regimului. Dragi băiețași cu gleznuțe goale și picioarele-n pedala BMW-ului negru, înainte vă luau comuniștii cu arcanul la oaste, ștergându-se cu dreptul vostru la libertate undeva și nu mai puteați face nimic. Înainte, aveam două programe tv alb-negru și ălea cu osanale, un telefon fix la două familii și curent electric cu porția, una din 10 familii avea o prăpădită de Dacie scumpă cât casa, benzină cu porțioara, și nu mai urla nimeni pe străzi, fiindcă riscai pușcăria, canalul sau un glonț în cap! Nu aveam nici net, nici calculatoare, nici telefoane smart, nimic! Nici localuri de noapte, nici bani cu carul, nici drepturi cu toptanul. Libertatea nu înseamnă să vă faceți voi nevoile în capul celorlalți!
Ia, gata cu figurile! Cu ce sunteți voi atât de speciali încât să aveți dreptul de a ne expune pe noi, ceilalți, în fața bolii? Cu ce drept credeți că ne dați morții, ca să vă faceți voi hatârurile de răsfățați și privilegiați ai sorții? Voi urlați pe străzi și înjurați, și ai nostri suferă sau mor prin spitale! Voi nu aveți, mă, părinți sau bunici? Vă pasă de cineva, decât de serenissima persoană? Cum de nimeni nu vă ia la întrebări, de unde, frate, luxul ăla orbitor în care huzuriți, de unde mașinile alea de fitze, de unde hainele scumpe și botoxul și silicoanele, vilele de sute de mii de euro, vacanțele exotice, când voi nu ați muncit o zi în viața voastră? Cine vă dă vouă dreptul să să claxonați, să turați, să scrîșniți frâne, să accidentați grav alți oameni și să urlați noapte de noapte, vară de vară, cu maneaua în blană, printre locuințe și pe străzi, până  dimineața? Cine sunteți, voi, mă, până la urmă?  Numai mare, munte și distracții, mușchi umflați și fish lips? Have some respect!

Și, până la urmă, cât credeți că vor dura restricțiile? O veșnicie? A benchetui la terase, petreceri și chiolhanuri e tot ce puteți? Numai atât?  Asta e tot ce știți să faceți? Atâta lăsați după voi lumii? Jalnic… numai copy-paste. Așa păreți, toți!

Răbdare, că nu vă scad silicoanele, nici nu vi se usucă gleznuțele goale dacă respectați și voi măcar un pic niște minime măsuri. Nu suntem doar o nație de părerologi și de frustrate, de elitiști care au numai drepturi. Da, toți suferim! Dar nu din cauza autorităților, ci a celor care permanent instigă la nesupunere. Și care își bat joc de minimele măsuri de siguranță. Știați că doamna Șoșoacă deja s-a vaccinat cu Sputnik și că acum face lobby pentru acest vaccin? Habar n-aveați! Ați picat de găini, măcar faceți și ‘cotcodaac’!

În locul autorităților, nu aș mai fi ascultat părerile tuturor neaveniților.  Scoteam ceva forțe de ordine în stradă, impuneam măsuri ceva mai dure o lună-două, cât era necesar, apoi ne bucuram cu toții de libertate. Nu prelungeam agonia la nesfârșit, prin nesupunere.

Cam cine a fost în stradă duminică? Probabil, patroni de baruri și angajații lor, proprietarii sălilor de fittness, fetițe cochete care-și fac somnul de frumusețe de la 6 dimineața până la 15.00 și toată elita  setată pe fusul orar din America.

Cam asta este ”masa critică” a celor ieșiți să protesteze, sfidători, după miezul nopții.

Voi nu sunteți ȚARA!

K.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *