“SoloShow65”

650 0

Cea de-a doua expoziție  personală  inaugurată  vineri, 7 mai 2021, în galeriile Filialei Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România: la  Galeria Artex este cea a acuarelistului Corneliu Drăgan Târgoviște, intitulată „SoloShow65”.

Corneliu Drăgan Târgoviște este un  renumit acuarelist, membru al Filialei Râmnicu Vâlcea a UAP din România, precum și al C.A.A.R – Clubul Artiștilor de Acuarelă din România, al National Watercolor Society din San Pedro (California), al Societăţii Internaționale de Acuarelă din Birmingham.

Citam  bine punctatele observații ale criticului de artă Luiza Barcan cu privire la expoziția  deschisă în Galeria Artex, continuare a unei lungi serii de personale purtând titlul de „SoloShow65”.

 

„Expoziția „SoloShow65” semnată de Corneliu Drăgan-Târgoviște la Galeria ARTEX, ne prezintă un incontestabil maestru, chiar creator de direcție în arta contemporană a acuarelei, ce se remarcă prin maniera proprie de execuție, caracterizată de finețea și rafinamentul desenului, de transparența și evanescența culorilor, calități obținute prin sensibilitatea sa înnăscută, dar și printr-o îndelungă exersare a acestei tehnici. Colorist echilibrat, cerebral chiar, Corneliu Drăgan-Târgoviște pictează efectiv atmosfera locurilor, îndeosebi a peisajelor urbane pentru care are cel mai profund atașament. Fiecare lucrare a sa pleacă de la un instantaneu care dobândește, prin intervenție artistică, perenitate.”

Expoziția prezentă reunește  lucrări ale maestrului acuarelist de renume mondial – Corneliu Drăgan-Târgoviște, al cărui stil, caracterizat de o distinctă notă de originaliate, prin tehnica abordată, aduce în atenția iubitorilor de frumos un periplu imagistic și emoțional. Cromatica plină de lumină, acordurile și contrastele  care ne încântă indiferent de anotimp, iar varietatea de culori, prin multitudinea nuanțelor folosite vibrează în tonalități a căror plasticitate ne oferă imagini fascinante.

(Sursa: Gabriela Popescu – Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România)

 

Corina Enache

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *