Sâmbătă, 20 august 2022, a debutat Festivalul de Folclor „Cântecele Oltului” aflat la cea de-a 54-a ediție care va continua până pe data de 21 august. În nota obișnuită, participă ansambluri folclorice din județele riverane Oltului: Harghita, Braşov, Sibiu, Olt, Teleorman, Vâlcea, dar și invitați din județul Iași

472 0
ℹ️ Deschiderea a avut loc de la ora 16:00, în fața Primăriei orașului Călimănești, cu deplasare spre Parcul Central unde a avut loc parada portului popular și un spectacol introductiv al fiecărui ansamblu participant la festival.
ℹ️ Pentru iubitorii de folclor, spectacolul a debutat de la ora 18:00 cu obișnuitul concurs al ansamblurilor folclorice și care continuă până spre seară cu probele individuale: concursul de interpretare „Doina Oltului”, concursul purtătorilor de costume populare, plus concursul ,,Frumoasa Oltului”.
ℹ️ Duminică, 21 august 2022, la Centrul Național de Informare Turistică din Călimănești are loc reuniunea juriului pentru desemnarea câștigătorilor, dar evenimentele continua cu colocviul pe tema „《Cântecele Oltului》- de la obiceiul folcloric la spectacolul artistic”, apoi animații stradale, concerte, spectacolul de gală.
ℹ️ Liberalii vâlceni, ca semn de respect pentru tradițiile locale, au venit în straie de sărbătoare cu specificul zonei Oltenia.
↗️ Delegația liberală a fost compusă din parlamentarii #PNL, președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, deputatul PNL, Laurențiu Nicolae Cazan, doamna senator PNL, Claudia Mihaela Banu, dar și consilieri județeni și locali.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *