400 copii din mediul rural din programele World Vision vor avea din luna iunie propriul calculator, printr-o donaţie de 100.000 de euro

850 0

București, 3  iunie 2021. În luna iunie, peste 400 de copii din 16 comunități rurale din județele Cluj și Vaslui, parte din proiectele World Vision România, vor avea propriul calculator complet dotat și cu sistemul de operare Windows 10 gata instalat, printr-o donaţie în valoare de aproximativ 100.000 de euro.

Cifrele ultimelor 12 luni din sistemul românesc de învăţământ arată că 40% dintre elevii din mediile defavorizate, majoritatea înscrişi la şcolile din mediul rural, nu au reuşit să participe la şcoala online. Este esenţial ca digitalizarea să devină o componentă integrantă a procesului de educaţie din România, nu doar o soluţie de avarie.

Cinci entități din domenii diferite au pus umărul la această amplă acțiune care are drept scop final oferirea de șanse egale la educație copiilor care provin din medii vulnerabile. Astfel unitățile centrale refurbished, dar perfect funcționale, au fost donate de Cognizant Softvision, una dintre cele mai mari companii de software din țară, care a asigurat și resursele financiare pentru achiziționarea de monitoare, tastaturi, mouse-uri și căști noi. De procesul de curățare, instalare și verificare s-au ocupat în mod voluntar, în perioada 24-28 mai, Cercetașii României – Oscar Skrabel Bistrița, împreună cu voluntari de la Clubul de Robotică INFOTRONX al Colegiului Tehnic Infoel Bistrișa și de la Clubul de Robotică Bolts and Gears al Colegiului Național Liviu Rebreanu din Bistrița. De întreaga acțiune vor beneficia 400 de copii din proiectele World Vision România.

Toate aceste bucurii, cum le spunem noi, o să ajungă la cei care au nevoie și din diverse motive nu pot să-și achiziționeze singuri aceste instrumente atât de necesare în contextul actual. Această perioadă cu siguranță ne va schimba perspectiva în ceea ce privește utilizarea infrastructurii și a echipamentelor informatice; o să fie mult mai aproape de noi și o să le folosim mult, mult mai des”, spune Sidor Coștinași, liderul cercetașilor din Bistrița.

„Pandemia a arătat încă o dată că digitalizarea educaţiei este un pas esenţial pentru învăţământul românesc. Trebuie să aducem educaţia în 2021. Suntem foarte recunoscători că avem parteneri care înţeleg importanţa şcolii şi susţin copiii din medii vulnerabile, aşa că le mulţumesc, în numele copiilor, Cognizant Soft Vision și Cercetașilor României –Oskar Skrabel Bistrița.”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România,

 

Despre World Vision România

World Vision România este o organizaţie care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. În 30 de ani de prezenţă în România, am ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în aproape 500 de comunităţi din 8 judeţe.

World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate şi de la oraş şi de aceea în comunităţile rurale unde este prezentă desfăşoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu focus pe educaţie şi reducera abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin. Copiilor li se facilitează astfel accesul la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc. Prin proiectele noastre, ne concentrăm pe transformarea comunităţilor şi membrilor acestora pentru a realiza o viaţa implinită pentru fiecare copil.

www.worldvision.ro, http://www.facebook.com/WorldVisionRomania,

http://blog.worldvision.ro/

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *