Zilele Arhitecturii Balneare la Govora

1001 0

Fantastic! Video mapping pe Palace și Pavilionul de băi. Se întrevede șansa ca vechile clădiri să renască

Timp de 6 zile, pasionații d e arhitectură și de evenimente culturale și, de ce nu, divertisment, sunt așteptați la Băile Govora, la o provocare deosebită, unică.
“Între 26 iulie și 1 august, punem iar reflectoarele pe patrimoniul din Băile Govora, pentru o săptămână relaxantă cu filme, artă vizuală, arhitectură și un strop de jazz”, comunică cei de la Primăria orașului Băile Govora.
Clădirile de patrimoniu redevin, astfel, locuri de întâlnire pentru comunitatea locală și vizitatori:

Vechiul cinematograf din oraș, renovat în urmă cu câțiva ani de primărie, își reia activitatea cu filme oferite de Transilvania Film, iar serile de weekend vor fi animate de colectivul Amural și Epson cu video mapping pe două dintre clădirile simbol ale stațiunii: Hotelul Palace și Pavilionul de băi.
Vila Ivanovici va găzdui pe tot parcursul evenimentului expoziția proiectelor de restaurare realizate de studenții de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, iar luni, 26 iulie, se vor discuta, alături de comunitate și arhitecți, pașii de viitor pentru restaurarea monumentului.

Participanții vor explora apoi patrimoniul Băilor Govora prin tururi ghidate tematice și vânători de comori arhitecturale, apoi, vor încheia evenimentul cu un recital de jazz, la foișorul interbelic proaspăt restaurat .
Programul detaliat, în curând.
Accesul la evenimente este liber și deschis tuturor.
Zilele Arhitecturii Balneare la Govora se desfășoară în parteneriat cu Primăria Orașului Băile Govora, SC Băile Govora SA și este finanțat de Fundația Comunitară Vâlcea. Sponsori: Hotel Palace. Cu sprijinul: Amural, Epson, Transilvania Film, Vânătoarea de comori arhitecturale.
Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *