Prin oraş circulă scurte poveşti de dragoste. Vâlceanca noastră, Carina-Gabriela Daşoveanu, a luat premiul al treilea la Cannes

3651 0

Scurtmetrajul românesc „Prin oraş circulă scurte poveşti de dragoste”, regizat de Carina-Gabriela Daşoveanu, a fost recompensat cu premiul al treilea în secţiunea Cinéfondation din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, dedicată şcolilor de film din întreaga lume.

Filmul spune povestea unei femei taximetrist, în vârstă de 36 de ani, care încearcă să îşi salveze căsnicia cu Dani, un pescar amator. Din distribuţie fac parte Andi Vasluianu şi Ilinca Hărnuţ.
Carina-Gabriela Dașoveanu s-a născut în Râmnicu Vâlcea, a absolvit Colegiul Național ,,Mircea cel Bătrân” şi, în urmă cu patru ani, a fost admisă prima la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Pe parcursul facultăţii a regizat patru scurt metraje de ficţiune şi două documentare. În prezent Carina este masterandă la Arta Regiei de film, clasa domnului profesor Laurențiu Damian.
Felicitări! Ne mândrim cu tine, Carina!
Mihaela Iliescu

 

 

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *