Când paranoia devine rațiune și animalul periculos este pus înaintea omului

550 0

Un urs joacă o mașină în picioare, lângă canionul Valea lui Stan, de lângă Vidraru, Argeș. Poate nu era cocalar, poate era un turist care se bucura de natură. Niște nărozi hrănesc urșii de pe șosea, din mână. În Harghita, un urs mursecă 2-3 oameni. În Vâlcea, apar urși relocați peste noapte, lângă localități. Beau deja apă din Olt. În Bușteni, o ursoaică cu pui se năpustește la mașina unui călător de noapte, îi șifonează bine portiere și-l bagă în sperieți pe om. Poate erau copii mici înăuntru.
Articolul apare în presa centrală. Instantaneu, apar comentacii ecofasciști, cu creierul cât aluna de pădure: „Băă, tu ții cu mașina”? „Ahaa, în sfârsit, ursul învinge!”.
Măi, humanoizilor care vă dați raționali… Păi, ce bină avea omul acela, că s-a întâlnit cu ursoaica cu pui în plină localitate, lângă tomberon? Vreți să plătească el, nevinovat, toate scăpările, erorile și stângăciile făcute timp de zeci de ani de cei ce ar fi trebuit să gestioneze inteligent situația?
Repet: are omul acela vreo vină???
Vi se pare normal ca, la isteriile ecologiștilor fanatici, să nu se mai controleze populația de urs timp de ani de zile și să se ajungă la atacuri tot mai dese și la omniprezența animalelor în localități? Daca va murseca ursul odrasla lângă casă, la tomberon? Nici măcar cazul copilului rănit de urs nu vă mai mișcă neuronii?
Ce va mai urma? Oameni târâți în pădure din propria curte?
O fi logic și normal să ajungem să ducem gunoiul cu petardele în buzunar? Cât mai e până la sânge?
În ce țară din lume s-a mai ajuns la asemenea anomalii?

Orice țară europeană și-a rezolvat cumva problema sălbăticiunilor AGRESIVE. Cu riscul dispariției. Care e urât și trist. Clar, specimenele agresive, care s-au nărăvit la carne de om, ori care dau iama prin gospodării, trebuie duse departe, sau, trebuie făcut ceva cu ele. Rezervații, sterilizări, orice, dar NU este normal să te pomenești, în loc public, în localitate, cu ursul în față și apoi, să riști să nu te mai trezești. Și să jubilezi la nenorocirea altora.
Suntem OAMENI. Urșii, totuși, sunt animale. Nu zice nimeni să-I decimăm și nici nu avem șanse, Doamne ferește!
Marota cu s-au ras pădurile nu stă în picioare. NU s-au ras toate pădurile. S-au tăiat multe păduri. Iliescu și Năstase le-au vândut și le-au concesionat. NU pe toate! Lemnul, masiv, merge în China, NU în Austria! Dar pădure încă este destulă. În tăietura de pădure cresc fructele de pădure, din care urșii se îngrașă pentru iarnă! Decât să comentați din fotoliu, cu ursulețul de plus în brațe, mai bine luați calea pădurii, admirați peisajul, inspirați aer de munte, bucurați-vă de ozon, de mireasma de brad, bucurați-vă că avem animale, urmele apar PESTE TOT! Plantați măcar un puiuț de brad în viața voastră! Transformați-vă localitatea într-un parc sau într-o grădină. Fiți activi, nu mai debitați prostii pe Facebook!
Puteți face asta?
Și, dacă vă țin curelele, treceți la sterilizat urșii în călduri, daca nu acceptați variantele relocării, a vânzării înafară sau soluțiile dureroase! Urșii ăia se înmulțesc îngrijorător. Iarna, găsind ușor gunoi aruncat peste tot și ierbivore prin gospodăriile oamenilor, NU VOR MAI HIBERNA! Se vor bate pentru femele și vor ucide puii, pentru ca ursoaicele să intre iar în cpăduri. Știați asta? Puteți suporta imaginea ursuleților uciși?
Și nu mai confundați tăietura de pădure cu golul alpin, unde nu cresc pomi ever never!!! Aceea este exclusiv pășune pentru oi sau capre negre.
Mai există și teoria “nu mai sunt hrăniți”, “nu li se mai duce mâncare”. Cum ați putea hrăni cu mâncare pentru câini și carne 13.000 de urși, fraților??? Și de ce? Nu cumva, ursul e omnivor și se hrănește cu orice găsește mai facil? Nu cumva vânează? Nu mănâncă ciuperci, rădăcini și fructe de pădure? Sau oi și măgari? Sau, gunoi?
Doar pe vremea lui Ceaușescu era ursul îndopat, să aibă Ceaușescu trofeele cele mai multe și mari de ciuruit și de vândut.
Nu mai perorați în sabloane! Nu trăim în Evul Mediu.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *