În ultimele 24 de ore, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat  37 de misiuni

396 0

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru 22 situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: un stop cardio-respirator, 5 traumatisme, un accident rutier și 15 diverse afecțiuni medicale.

In localitatea Slătioara, am fost solicitați pentru un stop cardio-respirator suferit de un bărbat, în vârstă de 47 de ani, acesta avea semne incompatibile cu viața (rigiditate cadaverică), decesul acesteia fiind declarat de cadrul medical de pe ambulanţa SAJ Vâlcea.

După acordarea primului ajutor calificat, 21 de pacienţi au fost monitorizați și transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

 

În data de 24.08.2021, la ora 22.49, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o magazie de lemne în localitatea Grădiștea.

Până la stingerea incendiului, au ars aproximativ 3 mc. de lemne de foc. De asemenea, au fost degradat acoperişul anexei, cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa  15 mp. (50%).

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  intrarea în contact a scânteilor cu materialele combustibile (lemn) din cauza utilizării aparatului de sudare, tăiere, lipire fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor

În data de 24.08.2021, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a opt incendii de vegetaţie uscată în localităţile: Berbești ( cca. 1 ha); Cungrea (cca. 0,5 ha); Drăgăşani (cca. 7 ha. și cca. 0.7 ha.); Frâncești  (cca. 0,5 ha) );  Lăpușata (cca. 5 ha); Orlești (cca 4 ha)  și Șușani (cca. 25 ha).

Până la stingerea incendiilor, au ars: aproximativ 44 ha de vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş.

La cele 8 incendii, cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

  

Pe parcursul zilei de 24.08.2021, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au continuat stingerea focarelor de la incendiu de fond forestier în Muntele Căpățânii, Vârful Folea.

S-a putut interveni cu două autospeciale de stingere alimentate cu ajutorul unei motopompe dintr-un lac aflat la aproximativ un km. și, concomitent, s-a intervenit cu mijloace de primă intervenție (bătătoare, lopeți, vermorele, mături).

Din fericire, incendiul s-a manifestat la nivelul solului unde a ars vegetație uscată și doborâtori dintr-o pădure de conifere. Din estimările făcute de personalul silvic, a fost afectată o suprafață de aproximativ 4 ha.

Pe parcursul nopții, forțele au rămas în supraveghere, iar începând cu ora 06.50 forțele au fost retrase, în zonă a început să plouă. Se vor executa recunoașteri, după oprirea ploii, pentru a se putea declara incendiul lichidat.

 

În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au executat 5 misiuni de informare preventivă și verificare.

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *