Claudia Banu, mesaj de Ziua Internațională a Păcii

385 0

La 21 septembrie 2021 este marcată Ziua internaţională a păcii, sub auspiciile Naţiunilor Unite. Sărbătorirea acestei zile reprezintă un demers public pentru a atrage atenţia guvernelor lumii să renunţe la utilizarea armamentului convenţional şi neconvenţional în rezolvarea disputelor, precum şi o invitaţie publică pentru asumarea angajamentului de coabitare în armonie la nivel local, regional sau internaţional.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a instituit marcarea acestei zile în 1981 prin Rezoluţia 36/37, document care stipulează celebrarea acestei zile pentru consolidarea ideilor de pace atât în interiorul, cât şi în relaţiile dintre naţiuni, potrivit www.un.org. În 2001, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a votat, în unanimitate, desemnarea Zilei internaţionale a păcii drept perioadă de nonviolenţă şi de încetare a focului. În context, Naţiunile Unite îndeamnă toate statele membre şi popoarele să respecte încetarea ostilităţilor militare pe durata acestei zile şi să aducă un omagiu, deopotrivă, prin educaţie şi conştientizare publică în chestiuni privind pacea.

Senatoarea liberală Claudia Banu a făcut public un mesaj dedicat semnificației zilei:

 

În fiecare an, pe 21 septembrie, este sărbătorită Ziua Internațională a Păcii.

Criza pandemică ne-a demonstrat tuturor, că numai prin solidaritate, echilibru și prin constanță, putem să depășim obstacolele. Pacea este un drum lung al speranței, al dialogului și al reconcilierii, la care aspiră toată umanitatea. Complexitatea raporturilor dintre oameni, comunități și națiuni, face ca realizarea și menținerea unui echilibru să fie o adevărată provocare, având în vedere interesele multiple și de multe ori contradictorii. Primul pas pe acest drum îl reprezintă apelul la conștiința morală și la voința personală și politică. De fapt, pacea izvorăște din adâncul inimii și voința politică trebuie revigorată mereu, pentru a deschide noi procese, care să reconcilieze și să unească persoane și comunități.

Numai împreună reușim să menținem vie flacăra păcii, prin toleranță, respect și iubirea față de aproapele nostru!

 

Articole asemănătoare

Jurnal de vacanță

Postat de - 4 iulie, 2023 0
FacebookTwitter La Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) s-a lucrat la completarea procedurii de înscriere care dă…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *