România se află în plin dezastru sanitar și în haos

472 0

În martie 2020, la începutul pandemiei, președintele Iohannis și Guvernul Orban au minimalizat gravitatea situației și au ignorat pericolul din dorința meschină de a declanșa alegeri  anticipate.

Un an mai târziu, președintele Iohannis și premierul Cîțu au repetat figura, o dovadă de maxim cinism politic. În luna mai 2021 au decretat că au învins pandemia și de atunci a început MAREA RELAXARE.

Campania de promovare a vaccinării a fost și este, în continuare, un eșec.

Și cu asta ce-am făcut?

Cu peste 300 de copii internați în spitale, din care 17 la terapie intensivă, cu peste 11 mii de noi infectări cu virusul SARS-CoV-2, un record absolut de la declanșarea pandemiei (sattistica zilei de 28 septembrie), cu 208 decese într-o singură zi (locul șase în lume și locul doi în Uniunea Europeană) dar și cu una dintre cele mai mici rate de vaccinare din Uniunea Europeană, România se află în plin dezastru sanitar.

Ministerul Sănătății anunță abia acum în dezbatere publică un proiect de lege privind vaccinarea obligatorie a cadrelor medicale, dar va mai dura ceva până la adoptare!!!!

De la debutul valului patru, președintele Iohannis nu a mai chemat la Cotroceni pe nimeni din guvern sau experți în sănătate publică, cum proceda aproape săptămânal, în prima parte a pandemiei.

Dar avem certificat verde….

Deși măsura în sine este una bună și binevenită, mai mulți juriști au avertizat Guvernul României, atunci când au fost anunțate noile restricții și utilizarea certificatului verde la anumite evenimente că aceste limitări are unor drepturi nu pot fi introduse prin hotărâre de guvern, ci prin lege.

Curtea de Apel Cluj tocmai a anulat trei hotărâri, inclusiv cea care reglementează folosirea certificatului verde pentru unele activităţi. Pentru că așa se întâmplă când hotărârile privind soarta țării se iau cu un amatorism și un cinism incredibile.

Decizia Curții de Apel Cluj nu este definitivă, dar hai să ne imaginăm cum va arăta România în plin val patru dacă nici puținele restricții adoptate nu vor mai fi în vigoare.

Majoritatea țărilor europene au reușit să evite dezastrul sanitar sau chiar să elimine complet orice restricții. România va rămâne, în continuare, în Evul Mediu…

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *