Vârful valului 4 al pandemiei, la mijlocul lui octombrie. Premierul Florin Cîțu a declarat că românii care nu se vaccinează sunt analfabeți funcționali

427 0

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat, la Digi24, că România se va confrunta cu vârful valului 4 al pandemiei la mijlocul lunii octombrie, estimările fiind și pentru zile cu câte 20.000 de noi infectări cu Sars-CoV-2, în perioada 15-20 octombrie.

În ceea ce privește numărul actual de paturi destinate pacienților bolnavi de Covid, ministrul a precizat că „s-ar putea ca acestea să nu ne ajungă”.

Cseke Attila a declarat că Guvernul a alocat 460 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru cheltuieli cu tratamente împotriva Covid-19 şi pregătirea secțiilor de terapie intensivă.

De asemenea, ministrul a precizat că proiectul de lege întocmit de Ministerul Sănătății, prin care personalul unităților sanitare este obligat să se vaccineze anti-Covid sau să se testeze pe banii proprii, dacă nu are certificat digital care să ateste imunitatea la boală, este în transparență decizională și va mai dura, probabil, mai mult de o lună până să fie dezbătut și aprobat de Parlament.

Declarațiile vin după ce premierul Florin Cîțu a mai găsit un responsabil pentru eșecul campaniei de vaccinare (pe care, de altfel, nu și-l asumă): românii analfabeți funcționali.

Premierul a declarat că a văzut „o corelație care nu ne face cinste între scorul PISA și rata de vaccinare”, adăugând că aici „ar trebui să facem o analiză”.

 

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *