Primarul din Mihăești încearcă să convingă locuitorii să se vaccineze

779 0

Apel la simțul civic

Mihăeştiul este o comună în plină extindere, cu peste 7000 de locuitori. Localitatea dispune de un spital vechi de pneumoftiziologie, numit Constantin Anastasatu, anul acesta, aici s-a ridicat și un modern spital modular, care tratează bolnavii de Covid.

Dar, până la boală, este prevenția, ori, prevenția înseamnă un lucru extrem de simplu, la îndemâna oricui, gratuit și elementar: vaccinarea. Boala îmbracă diferite forme, de la cele simple la cele grave sau foarte grave, când nici măcar la ATI nu se mai poate face nimic, iar viața nu este o loterie.

Din păcate, doar jumătate din români au înțeles asta.

Autorităţile locale fac tot posibilul pentru a-i convinge pe cetăţeni să se vaccineze anti-Covid. Primarul Constantin Bărzăgeanu duce muncă de profet sau de păstor al localității și dă primul exemplu: pe cel personal, totodată, acesta face apel la cetăţeni să recurgă la vaccinare pentru a putea reveni la o viaţă normală.

 

În afara echipei de specialitate care se află la centrul de vaccinare din Mihăeşti mai există 8 echipe formate din medici şi asistenţi care se deplasează în localitate pentru a imuniza persoanele care nu pot să vină la centru din diverse motive medicale.

C.E.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *