Daniela Otesanu, deputat PSD: Guvernul Ciolacu şi-a onorat promisiunile faţă de fermieri, care încep noul an agricol în cele mai bune condiţii!

151 0

Lista completă a măsurilor îndeplinite de Guvernul Ciolacu pentru susţinerea fermierilor:

* Amânarea ratelor fermierilor aflaţi în dificultate din cauza secetei.

* Aprobarea „Creditul fermierului”, prin care fiecare fermier poate obţine până la 280.000 de euro pentru acoperirea ROBOR pe 5 ani, cu o dobândă fixă de doar 1,95%.

* Subvenţionarea cu 50% energiei electrice pentru irigaţii! Guvernul acoperă 50% din facturile pentru energia electrică utilizată la pompele pentru irigaţiile agricole.

* Acordarea a 100 euro/ha pentru culturile din toamna anului 2022 şi 100 de euro/animal pentru crescătorii de vaci de carne. Sprijinul se acordă proporţional şi crescătorilor de porci şi păsări pe baza unei formule de calcul.

* Actualizarea subvenţiei la motorină. Fermierii vor primi pentru anul 2024 subvenţie la motorină la valoarea maxim posibilă, respectiv 2 lei/litru! Asta înseamnă carburant mai ieftin cu 25% pentru agricultură!

* Echivalarea permisului de conducere categoria B cu TR1 precum şi înmatricularea utilajelor doar pe baza înregistrării la primărie, fără obligativitatea CIV şi ITP.

Daniela Otesanu, deputat PSD

sursa: ziaruldevalcea.ro

Articole asemănătoare

Început de An Școlar!

Postat de - 11 septembrie, 2023 0
FacebookTwitterLiceul George Țărnea și Școala Valea Mare – Băbeni Școala gimnazială Șirineasa Emoții mari, bucuria revederii, proiecte îndrăznețe pentru viitor!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *