UDMR dezavuează circul funny al lui Cioloș și cere o guvernare care să rezolve problemele adevărate ale țării

288 0

Paradoxal, dar, în ultima perioadă, UDMR au reușit să câștige respecul unei  bune părți a populației României.
De ce? Pentru stabilitate, verticalitate și corectitudine.

Indiferent de guvernare, cei de la UDMR au făcut tot ce le-a stat în putință pentru interesul minorității naționale pe care o reprezintă. Ce ice se consideră români pur sânge nu prea au fă-cut asta. Naționaliștii ultras ai lui Simion mimează patriotismul și, de fapt, fac jocurile rușilor, militând pentru ieșirea din UE.
Miniștrii UDMR și-au făcut treaba corect în guvernările Orban și Cîțu, fără a fi contestați, fără a face greșeli și fără a bate din picior cerând mai mult decât au considerat că au primit, cum au făcut cei de la USR-PLUS.
Înafară de aceasta, UDMR au acum o atitudine foarte serioasă, coerentă și de bun simț vis a vis de circul caraghios făcut de premierul desemnat, Dacian Cioloș, care și-a nominalizat guvernul pe care și-l dorește, readucând în față foști ministri demiși pentru incompetențe, erori  și cheamă la apel membri proeminenți care postează bazaconii pe rețelele sociale, ori se remarcă constant prin atacuri la adresa Președintelui Iohannis ori a PNL. Cum să funcționeze coaliția astfel?

Întradevăr, e limpede că Iohannis, abil politician, a aruncat pisica moartă în curtea celor de la noul USR, pentru a-i ajuta să se șunteze singuri, numai că nimeni, absolut nimeni înafară de ei, nu le vor acorda susținere, nici măcar PSD și AUR, lângă care au votat moțiunea de demitere a premierului Cîțu. Seduși și abandonați, cu alte cuvinte. Cioloș, care acum mimează simpatia pentru Iohannis, în urmă cu doar 10 zile, era primul care promitea demiterea Președintelui.

Acum, vine și răsplata. Președintele UDMR Kelemen Hunor spune că UDMR nu îl va susține pe Dacian Cioloș pentru formarea unui guvern. „Nu a reușit să restabilească un nivel minim de încredere care ar fi permis refacerea coaliției”, transmite președintele UDMR, într-un mesaj pe Facebook.

„Premierul desemnat, Dacian Cioloș nu a reușit să restabilească un nivel minim de încredere care ar fi permis refacerea coaliției PNL-USR-UDMR. Prin urmare, el mai are trei opțiuni: 1. să renunțe la mandatul oferit de președinte; 2. să formeze un nou guvern PSD-USR-AUR, alianță formată pentru demiterea guvernului; 3. să ceară sprijinul parlamentului pentru un guvern monocrom USR.

UDMR consideră în continuare că, în loc de tactici tehnice pentru putere, este necesar să se formeze un guvern cât mai curând posibil. Un guvern care să se concentreze pe problemele reale ale societății, găsind soluții urgente pentru gestionarea pandemiei, problema creșterii prețurilor la energie și pregătirea bugetului de stat pentru anul viitor.

Pentru noi, politica înseamnă în primul rând căutarea și reprezentarea binelui comun, îmbunătățirea condițiilor de trai și de siguranță al oamenilor. Urmând aceste principii în activitatea noastră din cadrul guvernului, reprezentăm comunitatea maghiară din România și toți cetățenii români, atât timp cât vom avea posibilitatea să fim prezenți la guvernare”, a scris Kelemen Hunor.
Mai mult ca sigur, noul premier va fi tot liberal și este normal să fie așa, deoarece, PNL au dobândit cele mai multe procente la alegerile parlamentare, și nu novicii în ale politiciii, USR-PLUS, care s-au dovedit a fi salvatorii României și care mai au de învățat până la le ieși manevrele așa cum le convin.

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *