O toamnă furtunoasă

535 0

Liberalii au negociat strâns cu cele două formațiuni cu care ar putea forma un guvern. Pesediștii, useriștii și, mai nou, orbaniștii au zbierat, pe rând, că e alianța contra naturii, deși, verdictul încă nu a fost dat. Șeful cel mare, de la Cotroceni le-a cerut tuturor să nu-l mai încurce cu caricaturi de guverne, ci să vină cu o majoritate stabilă. 

Judecând la rece, e ca și cum ai sta închis într-o cameră cu un hoț, să zicem, și un maniac. Hoțul vrea totul pentru el, iar maniacul plănuiește zilnic cum să te ucidă. 

Ce e mai periculos? Cum faci să te salvezi? Fugi, după ce ai câștigat alegerile și îi lași pe cei doi să coabiteze fericiți, ori să se sfâșie reciproc pentru bunurile aduse și de tine? mde…

Desigur, nici PSD nu e hoțul, nici USR nu e maniacul, dar PNL se vede într-o situație ingrată, din simplul motiv că nu a ieșit suficientă lume la vot, ca de obicei și că, dreapta a fost scindată, cu bună știință, când cineva s-a gândit la crearea USR, prin confiscarea USB, de la Nicușor Dan. Încă una din numeroasele încercări de distrugere a PNL. 

 

Vorba unui prieten, confrate în ale editorialismului: cum va putea USR, ”vreodată-n viața lui”, să facă ”reformele” pentru care se bate cu pumnii-n piept, dacă nu se poate înțelege cu absolut nimeni? Și dacă își pune în față numai băieții aroganți ai lui tăticul?

La ce bun, atunci, să vrăjești naivii că tu ai soluția, atâta vreme cât ai scăzut crunt în sondaje și nu te ”halești” nici cu PNL, nici cu PSD?

L-au troznit pe Orban cât a fost premier, l-au preferat pe Cîțu și apoi tot ei l-au demolat pe Cîțu. USR sunt a treia mână la tandemul  PSD – AUR. Au votat moțiunea cot la cot! Au cerut controlul averii președintelui și, prin Cioloș, demiterea lui Iohannis! Să mori de râs! Zilnic, de la preluarea guvernării, unica lor țintă a atacurilor crâncene este… PNL! Cum să poți coabita cu ei, alți ani, sau alte luni, când ăștia nu visează decât să te căsăpească? Chiar e ilar.
Ba vor, ba nu vor cu “ciuma galbenă”.  Așa își răsfață ei partenerii.  Beleaua e ca pierd mandatele de parlamentari, procentele scad încontinuu, că nu mai merge cu idealismele și, adio USR în maxim 1-2 ani! 

 

Partea urâtă pentru liberali și pentru țară, în în general, e că, să sari din patul unui dușman în al altuia, iar e aberație.
Știu… dreapta a ajuns la guvernare pe fondul bătăiilor din stradă, împotriva ordonanțelor PSD, a neimplicării PSD în dezvoltarea României și a adâncirii discrepanțelor între categoriile sociale.  Să bați acum palma cu ei, de nevoie, fiindcă USR sunt complet imaturi și iresponsabili și te-au mătrășit de la guvernare, e foarte aiurea. Doare al naibii! Când scriam asta, nu se bătuse încă nicio palmă.
Dar… hai să ne gândim și așa. Dacă PSD nu intră acum la guvernare, să încaseze și ei bumerangul scumpirilor planetare și ale pandemiei, să se erodeze,cum ar fi corect pentru cineva care doar critica dinafară,  peste numai 3 ani pot câștiga majoritari, singuri!  Chiar și prezidențialele. În 2024, PNL  ar putea fi umbra a cea fost,  iar USR , nici măcar moaște. Doar AUR, ce par extremiști, var putea fi singura formațiune care să facă opoziție PSD.
Cum sună? Vă place scenariul ăsta? 

În trei ani, imaginați-vă banii aduși prin PNRR pe mâna pesediștilor, specializați timp de 30 de ani în construirea de autostrăzi, spitale și în dezvoltarea industriei. Bineînțeles, asta, dacă ar urma un potențial scenariu groaznic: pensionarii vor mai primi ceva bănuți, bugetarii, și mai mulți bani, prețurile le vor întrece pe cele de pe Marte, iar atunci, am putea ajunge în situația ca 80% din români să moară de foame, frig, ori să nu-și permită un vaccin, fiindcă, probabil, va fi contracost și nu gratuit, ca acum.
Deci? Gândiți-vă de două ori. Dar, oricum vă gândiți degeaba, fiindcă, deocamdată, jocurile le fac ei, nu gânditorii de acasă. 

K.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *