Eugen Neață, parlamentar PSD: protecție împotriva lăcomiei

676 0

Suntem, de ani buni, recordmeni la prețul  la energie, în Europa. Întotdeauna, din cauza a “n” intermediari și distribuitori, am pl[tit colosal pentru o necessitate vitală; energia.  

Dacă ne amintim, tandemul  Iliescu – Năstase a înstrăinat încă din anii 90 resursele. Gazele, pădurile și energia electrică au ajuns pe mâinile altora, care ni le revând mult mai scump decât fac. 

Acum, peste toți factorii vinovați de noile majorări la tarife și prețuri, se mai suprapun si politicile ecologiste, care duc, clar, numai la scumpiri, restricții și condiții foarte greu de suportat pentru muritorul de rând. 

Totuși, parlamentarii actuali s-au pus cumva de comun acord și au convenit la câteva măsuri de protejare a populației în fața scumpirilor alarmante. PNL spun că au propus și au obținut plafonarea, compensarea, și amânarea plății facturilor. Aproape 15 milioane de români vor beneficia de aceste lucruri.  Facturile vor fi la același nivel ca în 2020, în ciuda creșterii majore a prețurilor la nivel mondial.

Deputatul social democrat Eugen Neață  afirmă, la rândul său, că cei de la PSD au introdus printre beneficiarii plafonării prețurilor la energie nu numai consumatorii casnici, ci și spitalele, școlile, grădinițele și așezămintele sociale și IMM-urile. 

 

“ Protecție împotriva lăcomiei 

Nimeni din România și nimeni din Uniunea Europeană nu a reușit să găsească până acum motivul măririi deșănțate a prețurilor la energie. 

Partidul Social Democrat din România a atras atenția în urmă cu câteva luni că poate urma acest val de scumpiri, cerând insistent guvernului liberal să pună stavilă tendinței devastatoare îndreptată împotriva oamenilor și a puterii lor de cumpărare. Nu-ți trebuie multă minte să înțelegi că scumpirile la energie conduc la scumpiri în lanț, greu de îndurat pentru portofelul oamenilor obișnuiți. Noi am spus cu mult timp înainte că vedem cum crește lăcomia celor care profită de pe urma comerțului cu energie și am cerut o plafonare a prețurilor cu care aceștia vând energia pe care o speculează pe teritoriul României. Guvernul s-a opus în repetate rânduri continuând cu liberalizarea iresponsabilă a acestor prețuri. Facturile au năvălit peste europeni și statele uniunii au început să caute soluții. În România, am fost  singurii susținători ai unei formule de protejare a populației prin plafonarea prețurilor la energie. Am strâns peste 500 000 de semnături în favoarea Legii Plafonării prețurilor, pe care o impunem din Opoziție, printr-un vot solid, social-democrat. Partidul Social Democrat este forța politică al cărei principal obiectiv politic este, am mai spus-o aici, protejarea celor expuși sărăciei și formelor de abuz social. 

Suntem mândri că am introdus printre beneficiarii plafonării prețurilor la energie nu numai consumatorii casnici, ci și spitalele, școlile, grădinițele și așezămintele sociale. IMM-urile, de asemenea, sunt eligibile pentru plafonarea/compensarea cheltuielilor la energia folosită în activitatea lor, ceea ce le dă o șansă de a se menține în piața, de a-și oferi în continuare produsele românești și de a-și păstra locurile de muncă. 

Există o lăcomie pe piața produselor energetice, care a îngrijorat pe toată lumea. Suntem mulțumiți că am reușit să impunem guvernului liberal o formulă de protecție a populației și a afacerilor mici și mijlocii la prețurile mărite artificial pe piața energiei din România.”

K.R. 

 

Articole asemănătoare

Miercuri, 01 februarie 2023, activitatea parlamentară a fost reluată printr-o nouă sesiune ordinară

Postat de - 1 februarie, 2023 0
FacebookTwitter   Î𝐧 ș𝐞𝐝𝐢𝐧ț𝐚 𝐝𝐞 𝐏𝐥𝐞𝐧 𝐚 𝐂𝐚𝐦𝐞𝐫𝐞𝐢 𝐃𝐞𝐩𝐮𝐭𝐚ț𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐚𝐥𝐞ș𝐢 𝐦𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐢 𝐁𝐢𝐫𝐨𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐞𝐫𝐦𝐚𝐧𝐞𝐧𝐭. 𝐃𝐞𝐩𝐮𝐭𝐚ț𝐢𝐢 𝐬-𝐚𝐮 𝐞𝐱𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐭 î𝐧 𝐟𝐚𝐯𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *