Bani pentru asistența socială, din rezerva bugetară. Vâlcea ar trebui să primească 6,5 milioane, Râmnicul, 5 milioane de lei

381 0

Județele vor primi, din cei 400 și cevade milioane de lei din fondul de rezervă bugetară, câte 6,5 milioane de lei, iar reședințele de județ, câte 5 milioane.

Potrivit Digi 24, banii au fost solicitaţi de consiliile judeţene pentru acoperirea costurilor serviciilor de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor şi de autorităţile locale pentru diverse proiecte locale şi plata datoriilor la apa caldă şi căldură. Informația a fost făcută publică de Ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla.

Conform actului normativ adoptat, 105 unităţi administrativ-teritoriale vor primi anul acesta 476.500.000 de lei. Fondurile alocate, astăzi, prin Hotărârea Guvernului, sunt necesare pentru finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fonduri UE, precum și pentru cheltuieli urgente ale autorităților publice locale, conform ministerului Dezvoltării.

În acelaşi timp, guvernul a anunţat că va acorda un sprijin de peste 100 de milioane de euro pentru crescătorii de animale pentru cererile depuse în cursul acestui an, potrivit premierului  Nicolae Ciucă.

Vor fi aprobate aproba plăţile către fermieri, cu plafoanele alocate schemelor de sprijin pentru 2021. Crescătorii de animale vor beneficia de sprijin guvernamental în sumă de peste 100 de milioane de euro pentru cererile depuse la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură în cursul anului 2021.

Tot din fondul de rezervă bugetară vor fi trimiși bani pentru comunitățile locale care au nevoie de sprijin în această perioadă, mai exact, pentru plata cheltuielilor curente şi de capital.

K.R

Articole asemănătoare

Reorganizarea ANAF în impas?

Postat de - 12 februarie, 2020 0
FacebookTwitterConsiliul Legislativ a avizat negativ proiectul de ordonanta de urgenta privind unele masuri pentru imbunatatirea si reorganizarea activitatii Agentiei Nationale…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *