Investiții in Lungești

7309 0

Comuna Lungești este una din cele mai populate comune din zona de sud a județului Vâlcea.

Administrația locală a comunei Lungești a dovedit în ultimii ani că se poate investi în mod serios şi responsabil în infrastructură, proiecte care au schimbat radical nivelul de trai al locuitorilor, au transformat instituţiile publice şi au conferit o imagine urbană centrului civic al comunei.

Se află pe poziția 13 între comunele vâlcene ca nivel estimat de venituri pe anul trecut și asta se bazează pe agenții economici industriali și agro-zootehnici din zonă.

Primarul Tiberiu Costea declara ca se caută terenuri, comuna prinde contur ca fiind un pol de creștere și de atragere în zonă a oamenilor de afaceri. Această dispunere a comunei pe un loc fruntaș într-un clasament economic este de bun augur. Iată că și sudul este dezvoltat,  desi considerat sărac, dă semne că poate să-și găsească o direcție.

Dintre noile proiecte ale administratiei Costea amintim dotarea școlilor din Stănești și Dumbrava  cu panouri fotovoltaice și implicit, pentru pompe de căldură autonome. De asemenea  se au în vedere proiecte referitoare la un parc fotovoltaic, două stații de încărcare electrică pentru autoturisme, schimbarea parcului auto al primărie, începând cu microbuze electrice, dar și a iluminatului public .

Infrastructura de bază este deja o realitate și asigură condiții de sănătate, protecția mediului, condiții optime de trai și dezvoltarea in continuare a unei economii rurale competitive.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *