Prefectul județului Vâlcea, Mihai Oprea, apreciază solidaritatea, implicarea și omenia de care au dat dovadă vâlcenii față de refugiații din Ucraina

451 0

Informare de presă

Prefectul județului Vâlcea, Mihai Oprea, apreciază solidaritatea, implicarea și omenia de care au dat dovadă vâlcenii față de refugiații din Ucraina, greu încercați de agresiunea militară rusă.

„Le mulțumesc tuturor vâlcenilor care s-au mobilizat în diverse campanii de sprijin pentru cetățenii ucraineni, atât voluntari, cât și entități private. Sunt gesturi de suflet, din suflet! Ați dovedit că putem conta unii pe alții. Pentru ca acest ajutor să ajungă la fiecare beneficiar și mai mult, să se plieze pe nevoile lui, este nevoie din partea tuturor să lucrăm organizat și integrat, tocmai în ideea de a răspunde rapid și eficient solicitărilor de sprijin venite din partea cetățenilor ucaineni. Vreau să vă asigur că toate instituțiile responsabile din județ se află la post și acționează cu promptitudine, în conformitate cu atribuțiile ce le revin. Suntem într-o legătură permanentă. Lucrăm cu responsabilitate și calm! Fiecare acțiune de sprijinire a persoanelor din Ucraina, contează”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

La nivelul Comitetului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenței Vâlcea (CJCCI), înființat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, sub directa coordonare a Instituției Prefectului, funcționeză un NUMĂR UNIC DE TELEFON – 0250731099 la care persoanele fizice și juridice din județ vor notifica autoritățile privind intenția de a caza cetățeni ucraineni, în vederea luării în evidență a acestor persoane de către instituțiile abilitate. De asemenea, reprezentanții societății civile care doresc să sprijine acest demers sunt rugați să trimită intențiile de sprijin și la adresa de e-mail umanitar.dsu@mai.gov.ro, astfel încât acestea să fie centralizate.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea are pregătit un modul de intervenție pentru a veni în sprijinul sinistraților format din tabără mobilă (inclusiv bucătărie mobilă), generator 150 kva, 1 AMOP,  microbuz de 17 locuri, 25 de militari. Modulul de intervenție poate fi discolcat, la ordin, la orice punct din țară.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *