Proiecte privind eficența energetică, la Băbeni 

952 0

Pe 16 martie s-au împlinit 531 de ani de la prima atestare documentară a localității Băbeni, ocazie cu care administrația locală a pregătit o festivitate deosebită pentru a marca momentul. 

Frâiele Băbeniului sunt ținute acum de primarul Ștefan Bogdan, un veterinar apreciat, care se implică extrem de activ în dezvoltarea și modernizarea localității sale. Stefan Bogdan are toată deschiderea, este receptiv la tot ce e nou și reușește, prin activitatea sa, să aducă un plus de bine orașului. 

Edilul a depus o cerere de finanțare prin programul privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădiri publice, pentru Centrul de Permanență, grădinițele, creșa, unitățile deînvățământ și pentru stații electrice pentru autovehicule, din Băbeni.

Mai nou, acesta urmărește crearea unui parc fotovoltaic, având o suprafață de 24 de hectare, proiect implementat  în parteneriat cu un investitor. Evident, acesta va aduce economii la bugetul local, producând energie atât de necesară Băbenilor. 

C.R. 

Articole asemănătoare

Băbeni

Postat de - 13 ianuarie, 2020 0
FacebookTwitterBăbeni este un oraș în județul Vâlcea, Oltenia, România, format din localitatea componentă Băbeni (reședința), și din satele Bonciu, Capu…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *