Apă, iluminat public și sistem electronic de plată online pentru locuitorii din Orlești

822 0

Consiliul local al comunei Orlești a adoptat recent propunerea înregistrării localității în sistemul naţional electronic de plată online, utilizând cardul bancar.

Este, în mare parte, meritul primarului Constantin Cîrstina, un gospodar apreciat de comunitate pentru realizările și meritele sale.

Acesta a alocat suma de 200.000 de lei, din bugetul local,  pentru extinderea iluminatului public în comuna Orlești, lucru deosebit de important.

Merită amintit și că, la finele anului trecut, a aprobat implementarea proiectului „Modernizare drumuri de exploatare agricolă în comuna Orlești, judeţul Valcea”. Cheltuielile aferente proiectului se prevăd în bugetul local pentru perioada de realizare a investiţiei, în cazul obţinerii finanţării prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Primăria Orlești se obligă să asigure veniturile necesare acoperirii cheltuielilor de funcţionare la parametrii proiectati si intretinerea investiţiei pe o perioadă de minimum 5 ani, de la ultima tranșă de plată în cadrul proiectului.

Este deservită o suprafaţă agricolă de 773 ha. Și tot grație unui proiect de anul trecut, Orleștiul va avea un sistem funcțional de apă și canalizare, tot prin programul ”Anghel Saligny”, mai exact, pentru obiectivul de investiţii „Extindere sistem de alimentare cu apă şi canalizare, comuna Orleşti, judeţul Vâlcea”.

De asemenea, suma de de 430.000 de lei a fost alocată recent pentru achiziție de echipamente de tipul tabletelor școlare și a altor device-uri pentru Școala Gimnazială Orlești.

C.R.

Articole asemănătoare

Sanatoriul din Orlești

Postat de - 9 august, 2021 0
FacebookTwitterLucrările la sanatoriul din Orleşti avansează, urmând ca, în cel mai scurt timp, în localitate să funcționeze un frumos și…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *