Deputatul Laurenţiu-Nicolae Cazan va depune amendamente la articole din Legile Educaţiei

627 0

Comunicat de presă

Deputatul PNL Vâlcea, Laurenţiu-Nicolae Cazan, va înainta mai multe propuneri pentru modificarea proiectelor de legi menite să reformeze sistemul de învăţământ din România.

Amendamentele la Legile Educației pe care deputatul Laurenţiu-Nicolae Cazan urmează să le depună sunt rezultatul discuţiilor purtate, în această săptămână, cu profesori, părinți, elevi şi reprezentanţi ai sindicatelor din învăţământul vâlcean. Astfel, deputatul PNL Vâlcea va ţine cont de îngrijorările exprimate de profesorii logopezi şi consilierii şcolari cu privire la desfiinţarea şcolilor de învăţământ special şi a centrelor judeţene de resurse şi asistenţă educaţională, precum şi de problemele ridicate de personalul didactic titular, cu privire la efectele descentralizării palatelor copiilor şi cluburilor sportive şcolare.

Cele două proiecte de legi ale educaţiei –Legea învăţământului preuniversitar şi Legea învăţământului superior – sunt în dezbatere publică până la data de 24 august 2022.

“Această lege este extrem de importantă şi mi-aş dori ca fiecare modificare legislativă să aibă un asemenea parcurs. Discutăm acum despre un proiect dezbătut de peste 10 000 de specialişti şi despre dezbateri publice organizate la nivelul fiecărui judeţ. Este cea mai mare provocare legislativă din ultimii 30 de ani, care va schimba total modul în care sistemul de educaţie se va raporta la elev. Cred că este o lege bună, o lege modernă, care va aduce  plusvaloare generaţiei viitoare”, a declarat deputatul Laurenţiu-Nicolae Cazan.

În luna septembrie, proiectele în formă îmbunătăţită vor fi depuse în Parlamentul pentru dezbatere şi adoptare.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *