GreenInitiatives, schimb de tineri la Costești

Tineri activi pentru comunitate! GreenInitiatives, schimb de tineri la Costești

457 0

Participarea la un program de schimb pentru tineri este o ocazie excelentă pentru aceștia de a-și dezvolta noi competențe, de a deveni conștienți de realitățile sociale și de diferențele culturale și de a-și consolida valori precum solidaritatea, democrația și prietenia.

În perioada 27 aprilie – 4 mai 2022, Asociația FOCUS ON YOUTH din Râmnicu Vâlcea a implementat proiectul ,,GreenInitiatives”, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+.

În parteneriat cu alte patru organizații – KASIF GENCLIK VE SPOR KULUBU DERNEGI din Turcia, Permakultura Dalmacija din Croația, Romagna+ din Italia, Youth Active Minds MAKE din Grecia – Asociația FOCUS ON YOUTH a organizat la Costești un schimb de tineri unde s-au adunat 29 de participanți din cele cinci țări.

Scopul proiectului ,,GreenInitiatives” a fost acela de a crea un spațiu de interacțiune și dezbatere privind provocările de mediu actuale și propunerea de afaceri eco-friendly ca soluții pentru menținerea mediului înconjurător în parametri normali.

Timp de opt zile, tinerii din România, Italia, Grecia, Croația și Turcia au lucrat cu Adelina Florescu, facilitatorul programului. Au format diverse grupe, au dezbătut problemele actuale de mediu și au folosit metode non-formale de educație, precum dezbateri, seri interculturale, jocuri de rol, întâlniri cu localnicii, activități în aer liber.

Proiectul „GreenInitiatives” a îndeplinit obiectivele Programului Erasmus+ – a încurajat înțelegerea reciprocă între tinerii din diferite țări și a contribuit la dezvoltarea calității sistemelor de sprijin pentru activitățile de tineret.

C.R.

 

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *