Au început lucrările Comisiei Speciale pentru inițiativele legislative din domeniul justiției, condusă de deputatul PNL, Gabriel Andronache, şi în cadrul căreia sunt membru, în calitate de senator.

547 0
Noile Legi vin să modernizeze justiția, să o alinieze la principiile europene, să-i consolideze independența, să clarifice aspecte de bază din cariera judecătorilor și procurorilor și să asigure o mai mare eficiență, cu respectarea drepturilor și libertăților cetățenești.
Este un demers care s-a derulat pe parcursul ultimelor luni, prin consultarea tuturor factorilor implicați, şi s-a concretizat într-o activitate susținută. Dezbaterile din ultimii ani au generat opinii critice sau favorabile. Elaborarea acestui pachet de legi reprezintă un exemplu de maturitate şi responsabilitate pentru toate instituţiile implicate.
Legile Justiției reprezintă un obiectiv important în cadrul MCV, care este deja restant de mulți ani. Adoptând aceste legi și respectându-ne angajamentele, se deschide posibilitatea ridicării acestui Mecanism, un pas mare și sigur care ne aduce mai aproape de spațiul Schengen.
Legile Justiției vin să repare tot ce a fost mutilat în anii precedenți și îndreaptă multe imperfecțiuni. Adoptarea acestora este și un obiectiv asupra căruia România s-a angajat prin PNRR și o promisiune îndeplinită pentru PNL. Pachetul de legi este susținut de întreaga coaliție și a primit avizul pozitiv al CSM.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *