Planul Național de Prevenire și Combatere a Cancerului a fost aprobat!

174 0

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care are în vedere prevenirea și combatarea cancerului. Această boală rămâne una dintre principalele cauze ale morții premature.

Proiectul de lege prevede redactarea Planului Național de Prevenire și Combatere a Cancerului, principalul document de politică publică ce fundamentează măsurile de prevenire și combatere a cencerului la nivel național. Toţi cetăţenii români care se află pe teritoriul României, au domiciliul sau reşedinţa în România,  au dreptul garantat de stat la serviciile de natură medicală, socială şi de susţinere psihologică, precum: servicii medicale de prevenire, diagnostic şi tratament al cancerului, servicii de îngrijire, inclusiv îngrijiri palliative, servicii de psiho-oncologie, onconutriţie şi oncofertilitate,servicii sociale şi indemnizaţii lunare de hrană.

Adoptarea acestui proiect de lege reprezină un pas foarte important pe care Partidul Național Liberal dorește să-l facă în lupta împotriva cancerului. Deși acesta a fost și va rămâne o problemă majoră de sănătate publică atât la nivel național, cât și la nivel mondial, vom continua să cautăm și să punem în aplicare cât mai multe proiecte care vor asigura un viitor cât mai bun și sănătos cetățenilor noștrii.

 

Laurențiu Cazan,

Deputat PNL de Vâlcea

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *