Primul Centru de Tineret din județul Vâlcea, în urbanul mic, s-a deschis la Ocnele Mari

951 0

Pe 13 iulie a avut loc conferința de lansare a proiectului ”Centrul de Tineret Ocnele Mari”, realizat de Asociația Zâmbete Colorate, în parteneriat Primăria orașului Ocnele Mari prin Casa de Cultură ”Mircea Demetriade”. Au fost prezenți la eveniment primarul din Ocnele Mari, domnul Remus Sasu, reprezentanți ai școlii, bibliotecii, Casei de Cultură, tineri din oraș, voluntari ai asociației.

Conform comunicatului de presă transmis redacției noastre, scopul proiectului este crearea unui context favorabil dezvoltării personale a tinerilor din Ocnele Mari, prin realizarea și amenajarea unui spațiu cu destinația Centru de Tineret. Un alt obiectiv este creșterea nivelului de implicare a tinerilor, prin dezvoltarea competențelor civice, de participare la viața comunității, leadership, comunicare și muncă în echipă.

”Ideea creării unui spațiu destinat tinerilor a venit ca o consecință a celor patru ani de interacțiuni cu copiii, tinerii și cadrele didactice din zonă. Din 2019, Asociația Zâmbete Colorate a răspuns afirmativ solicitării de a realiza activități în localitate, iar până în prezent ne-am implicat în viața comunității prin acțiuni de plantare, de înfrumusețare a spațiului public, campanii sociale, activități non-formale outdoor și indoor, cursuri, sărbătorirea împreună a Săptămânii Naționale a Voluntariatului, a Zilei Cititului Împreună, a zilei de 1 Iunie și altele. Ca o noutate, Centrul de Tineret de la Ocnele Mari este primul de acest fel din județ deschis într-un oraș mic, turistic. Aș dori să îi mulțumesc domnului primar Remus Sasu pentru suportul acordat încă din fazele inițiale ale proiectului.” – a declarat Antoanela Enăcache, coordonatorul de proiect.

Proiectul este cofinanțat de Consiliul Județean Vâlcea în cadrul Anunțului de participare în baza Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general și are o durată de implementare de cinci luni, iunie-octombrie 2023.

C.R.

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *