Încă trei zile de Open Air Blues Festival în oraşul lui Robert Schell

1160 0

Spectator: “Brezoi a ajuns un punct FIERBINTE, un „Deveselu” al BLUES-ului!  Miţă Mugescu e fantastic!

Open Air Blues Festival este, încă, în plină desfăşurare. Brezoiul străluceşte văzut din spaţiu, metaforic vorbind, dar, fără îndoială, #Brezoiul Lumii este primul şi cel mai important eveniment de gen din România şi, printre primele din Univers, spunem Univers, deoarece, nu ştim ca, încă, pe alte planete să aibă aşa ceva. Asta înseamnă oameni care ştiu să pregătească un eveniment de excepţie şi asta înseamnă un primar open minded, Robert Schell, care se bucură cu tot sufletul şi de muzică, şi de oportunitatea de a-şi ridica economic, turistic şi valoric localitatea!

Încă o dată, micuţa şi cocheta urbe a redevenit epicentrul euforiei muzicale, fiind realmente sufocată de iubitori ai blues-ului, de pretutindeni. Artişti şi public, deopotrivă. Încă o dată, în ciuda organizării excelente, nu pot fi cuprinşi toţi cei ce caută un loc bun de parcare sau de campare. Sunt mulţi. Nu mii… sunt zeci de mii!

Încă o dată, se formează cozi la dubiţa T2 realizată integral şi pictată în stil flower power de un artist local, Ştefan Eftimie – Fanetti, pentru fotografii care sunt postate îndată pe Facebook. Trupa vâlceană The Southern Cockroaches şi-a prelucrat fotografia de copertă cu efigia simpaticei maşinuţe.
Volkswagen, compania germană care produsese vestita „broscuţă” a extins gama sa de autovehicule, lansând la 8 martie 1950 primul model de dubă, cunoscută oficial sub numele de transporter, acela care avea să devină simbolul mişcării americane hippies, în timpul anilor 60.
Deci, care e atmosfera zilele astea, la Brezoi? Fantastică. Oamenii sunt exuberanţi. Fericiţi. Avizi de muzică bună. Interesanţi. Coloraţi. Pitoreşti. Frumoşi. Tineri. Copii. Argintaţi la tâmple, sau cu plete albe, de sfinţi.  Cu copii, cu căţei, cu umbrele, şezlonguri, tatuaje, bijuterii, tunici, tichii, zorzoane, păr colorat, ţoale sexy, umbrele. Diferiţi. Speciali!

Line-up-ul este, din nou, first class

Cea mai mare și prestigioasă manifestare de blues organizată vreodată în România, spun organizatorii,  va fi cu adevărat una memorabilă.

Marţea în care a concertat incredibila Beth Hart  aproape că a blocat traficul pe Valea Oltului, fiind, până acum, vârf de eveniment. Simţindu-se încă o data brezoiancă, româncă, americanca Beth s-a fotografiat cu fanii, una din apariţiile sale deja emblematice, în tricou cu Sepultura, fiind alături de la fel de specialul Mihai Mugescu, amfitrionul tuturor evenimentelor verii muzicale de aici.

Aşadar, în primele trei seri au urcat pe scenă:

Marţi:  The Blues Overdrive (DK); Louis King (AU), Ana Popovic (US), Beth Hart (US)

Miercuri:  Boogie Boys (PL); Rares Totu’s Midnight Sun​ feat. Aminda (RO); Bruce Katz (US); Albert Cummings (US); Walter Trout (US)

Joi: Vali Racilă & Raul Kușak (RO); – Marcian Petrescu & band (RO); Joanna Connor (US); Sugar Blue (US); Anthony Gomes (CA);

Urmează:

21 iulie:

17:00 – Othello Trio (RO)

18:10 – The Hawkmen (EN)

19:30 – Ben Poole (EN)

21:00 – Toronzo Cannon (US)

23:00 – Kaz Hawkins (IE)

22 iulie:

17:00 – Green Onions Experience (RO)

18:00 – BluesCore (RO)

19:20 – Mike Godoroja & Blue Spirit (RO)

21:00 – Danielle Nicole (US)

23:00 – Eric Gales (US)

23 iulie:

17:00 – The Voodoo Child (RO)

18:00 – Mike Andersen (DK)

19:20 – Nikki Hill (US)

20:50 – Larry McCray (US)

22:40 – Sugaray Rayford (US)

 Entertainment, experienţe fantastice şi tentaţii la fiecare pas

Săptămâni la rând s-au dat peste cap organizatorii pentru sponsor, partener, dar şi pentru firme şi întreprinzători care să aducă mâncare bună, băutură, oferte straşnic de tentante pentru public.
Iată câteva din oferte. Fiecare zi este plină de muzică și experiențe senzaționale.

Alături de acești artiști excepționali, veți fi transportați în lumea fermecată a blues-ului. Veniți și bucurați-vă de talentul lor și de energia incredibilă pe care o aduc pe scena festivalului.

În fiecare zi, până la orele 18:00, standul Douglas vă așteaptă pentru a vă reîmprospăta machiajul, plus multe alte surprize.

Chill & Read. La standul Crime Scene Press găsiți cărți polițiste, thriller și suspans. Plus Sudoku si integrame, pentru cei care doriți și puțin workout mental.

Kooperativa 2.0

Puteți câștiga premii de la partenerii noștri dacă participați la quiz-uri în pauzele dintre concerte. Atenție la anunțurile prezentatorului și la codurile QR care se afișează pe ecranul principal de la scenă.

Mai ușor cu munca!

La standul Rotakt poți primi reducere de 15% pe perioada festivalului, la întreaga gamă de utilaje și mașini agricole.

Ciubere si Saune pe insulă

Poți închiria, pentru întreaga zi sau pentru câteva ore, pentru o distracție cu prietenii, unul dintre ciuberele din poieniță – zona verde de lounge/plajă de pe malul râului”, ne spun organizatorii.

Şi, bineînţeles, drumeţii şi excursii la Vascada Scoruş, pe Doabre, pe Vârful Ţurţudan. Cei mai temerari pot merge să facă baie în Brădişor, Galbenu şi Petrimanu, în Vidra, ori să urce pe Fratoşteanu, sau Transalpina. Sau la Lacul Gâlcescu, mândria noastră, poate, cel mai frumos loc din judeţ.
Vâlcea e mirifică!

Din experienţele  participanţilor la festival

Fie că au stat o zi, trei sau au abonamente pentru toată durata festivalului, oamenii îşi exprimă opiniile şi experienţele legate de show-uri şi artişti, pe grupurile fanilor. Iată câteva exemple:

Donna Harrison

Thank you Kelsie Davies wanted to go to this this year, what a line up, definitely going next year as Ben Poole when talking to him at Linton Festival said this festival was fantastic, thank you lovely

Paul Botez

Un adevărat regal de blues de top! De asta spuneam că anul asta sunt câțiva dintre “monștrii sacri” ai blues ului mondial,aici in România!l La Brezoi, devenit epicentrul muzicii de excepție din România! Bravo, din toată inima, încă o dată, organizatorilor!

Vasilescu Dorin

Vă spun un „secret”: Brezoi a ajuns un punct „FIERBINTE”, un „Deveselu” al BLUES-ului! Miţă Mugescu e fantastic! Am aşteptat Brezoiul Lumii ca pe o „PRUNĂ COAPTĂ”. Şi doar oltenii adevărați ştiu expresia!

 

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *