Ligia Deca: Am semnat, astăzi, în Baia Sprie, contractul pentru Campusul profesional integrat Maramureș, finanțat prin PNRR

339 0

Ligia Deca, ministra Educației, a semnat contractul pentru Campusul profesional integrat Maramureș, finanțat prin PNRR.

Ligia Deca: „Am semnat, astăzi, în Baia Sprie, contractul pentru Campusul profesional integrat Maramureș, finanțat prin PNRR”.

„Implicarea autorităților locale, a Inspectoratului Școlar Județean, a mediului universitar și a mediului privat de afaceri din Maramureș a făcut ca învățământul dual din județ să poată fi pus în valoare prin acest program de excelență – o oportunitate pentru tineri de a-și valorifica potențialul încă de timpuriu, într-un mediu performant și care, în același timp, facilitează inserția pe piața muncii”, a spus liberala.

Aceasta a subliniat că „proiectul este finanțat prin PNRR, însă contribuția financiară deosebită a autorităților locale arată că acest campus nu este doar un proiect prin care se atrag fonduri europene, ci și unul pe care comunitatea și-l dorește”.

„O comunitate care este proactivă, dat fiind că noua Lege a învățământului preuniversitar prevede ca, în viitor, ruta tehnologică să devină integral duală și că noua Lege a învățământului superior prevede ruta duală completă”, a precizat ministra Educației.

 

„Semnării contractului de finanțare pentru Campusul profesional integrat Maramureș i s-a adăugat, astăzi, semnarea contractului pentru microbuze școlare electrice. 31 de astfel de mijloace de transport vor ajuta copiii din zonele rurale să ajungă la școală! Mulțumesc pentru încredere și implicare tuturor celor cere au investit timp și energie în aceste proiecte”, a transmis Ligia Deca.

sursă: Ligia Deca, Facebook

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *