Am lansat la începutul acestei săptămâni invitația la dialog pe marginea proiectului „Siguranța copiilor în mediul online

385 0
Acces la social media cu acord parental” și doresc să vă mulţumesc pentru sprijin, gânduri și opinii.
✔️Prezența celor peste 400 de persoane astăzi la evenimentul derulat de #OrganizațiaFemeilorLiberale împreună cu Comisia de Educație, a #PNLVâlcea, coordonată de doamna inspector general #MihaelaAndreianu, ne demonstrează cât de importantă este pentru opinia publică dezbaterea propunerii privind siguranța minorilor în mediul online.
🖥💻📱Tehnologia a devenit o parte nelipsită din viața noastră și a copiilor noștri. Această evoluție a adus cu sine oportunități și beneficii diverse din punct de vedere economic și social, dar și apariția unor noi provocări. Una dintre aceste provocări este faptul că, deși internetul nu a fost gândit pentru a fi utilizat de minori, o mare parte din utilizatorii acestui mediu sunt chiar copiii noștri. Iar, copiii au nevoi și vulnerabilități specifice de care noi, adulții, părinți, specialiști și autorități, trebuie să ținem cont.
🧑‍💻👩‍💻👨‍💻Care sunt limitele explorării, unde anume se impune să intervenim pentru a proteja minorii de efectele negative ale internetului, granița sensibilă dintre cunoaștere și expunere, toate acestea au devenit întrebări ale căror răspunsuri le-am putut identifica împreună, prin dialog.
A fost o dezbatere constructivă și extrem de interesantă unde, în prezența doamnei senator #NicoletaPauliuc, inițiator al acestui proiect de anvergură și a domnului președinte #PNLVâlcea #CristianBuican colegi, factori de decizie, autorități, părinți, profesori și elevi, și-au exprimat opiniile pentru a identifica echilibrul în această situație, azi, de #ZiuaEducației.
📝📝📝Cu această ocazie, OFL a pornit și o campanie de strângere de semnături în sprijinul acestui proiect, prin care copiii sub 16 ani să aibă acces pe site-urile social media doar cu acordul explicit exprimat de părinţi. Dacă doriți să citiți și să susțineți acest proiect, o puteți face aici:
Tuturor ne pasă și vom face tot posibilul ca noile generații să crească și să se dezvolte armonios pentru că este responsabilitatea noastră să #ProtejămViitorul !

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *