Congresul Partidului Popular European a transformat, timp de 2 zile, Bucureștiul în capitala politică a Europei.

116 0
Peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, 13 președinți de stat și de guvern din UE, preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, preşedinţii de partide din partea Popularilor Europeni, dar şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a PPE, s-au întâlnit astăzi la Romexpo pentru a discuta strategia propusă de PPE pentru următorii 5 ani, strategie definitorie pentru viitorul european.
Venirea PPE la Bucureşti reprezintă un semn de solidaritate al întregii Uniuni Europene cu România şi statele aflate în vecinătatea războiului declanşat de Rusia în Ucraina.
Dezbateri importante au avut loc astăzi pentru țara noastră, precum aderarea rapidă a României și Bulgariei la spațiul Schengen, continuarea sprijinului acordat Ucrainei și susținerea aderării Moldovei la UE. De asemenea, Președintele PNL Nicolae Ciucă a derulat mai multe întâlniri bilaterale importante pentru viitorul parcursului României, în contextul european. Nu în ultimul rând, în cadrul congresului, a fost reiterată susținerea PPE pentru șefia Comisiei Europene, în persoana Ursulei von der Leyen, actuala șefă a executivului european.
Reuniunea de la Bucureşti a fost găzduită de Partidul Naţional Liberal în colaborare cu Partidul Popular European și demonstrează că România este privită ca un partener serios și influent în spațiul est european.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *