Un gând pe zi, de Constantin Ene (15)

1208 0

Dragi prieteni, ați observat că în poza cu care mi-am promovat gândurile apare o distinsă tânără (în spatele meu).

Se numește Betina Burada și este reprezentantul Generației tinere, din cadrul Biroului Județean al Filialei PLUS Vâlcea .

Buna ziua, Betina! Știm că tinerii au fost cei care au ținut mereu aprinsă flacăra democrației. Fie că vorbim de 21 decembrie 1989, de 13-15 Iunie 1990, 30 Ianuarie 2017, 10 August 2018, ei au fost primii care au tras semnalul de alarmă, că lucrurile nu merg în direcția bună. Este clar că voi, cei tineri, frumoși, curați, inovatori, reprezentați viitorul acestui minunat popor. Acum, te rog să ne spui care este viziunea ta. Ce este Generația PLUS?                                                                                                                                                     

Buna ziua, domnule Ene!  Generația PLUS este partea tânără a PLUS, formată din membrii cu vârsta sub 30 de ani. Este proiectul politic adresat tinerilor din Romănia, care vor să învețe și să se dezvolte în sens politic. PLUS își propune să crească, cu responsabilitate viitorii politicieni ai României. Generația PLUS își dorește să afle care sunt, astăzi, cu adevărat, aspirațiile și nevoile tinerilor, și să găsească soluții reale pentru ele.

Cum arată Generația PLUS în Vălcea?

Tinerii de astăzi sunt creativi, curajoși și proactivi. Se implică în problemele comunității din care fac parte și luptă pentru schimbare, atât în mediul online, cât și în lumea reală, unde stau de vorbă cu cei din jur. Tinerii de astăzi sunt implicați și responsabili, iar județul nostru nu putea să nu facă parte din aceasta mișcare politică. Suntem în plină ascensiune. Avem tineri în multe localitătți din județ și, în fiecare lună, alții ni se alătură.

Cu ce provocări se confruntă tinerii din Vâlcea?

Principala problemă identificată în județul nostru este lipsa locurilor de muncă, lucru ce face ca marea majoritate a tinerilor să nu se mai întoarcă acasă, după terminarea studiilor. O altă problemă este calitatea educației, în special în mediul rural, iar aceasta discrepanță dintre mediul urban și cel rural ce trebuie să dispară. Foarte multe familii tinere nu se pot întoarce în localitățile din care provin, din cauza lipsei grădinițelor cu program prelungit, din cauza lipsei de apă și canalizare, precum și a altor servicii publice. Toate acestea lipsesc, din păcate, cu desăvârșire, în majoritatea localităților rurale din județul nostru. Infrastructura rutieră de proastă calitate și lipsa mijloacelor de transport în comun sau o grădiniță cu un program prelungit nu le permit o navetă decentă către locul de muncă. Sunt multe provocări, dar prin implicare și voință, împreună, le putem rezolva și putem avea un județ de nivel european.

Mă bucură faptul că Generația PLUS este formată din tineri ce vin către noi, în mod voluntar,  nu pentru că le-au impus tata sau mama, așa cum se practică prin alte partide.

Suntem aici voluntar și ne dorim schimbare pentru localitățile noastre, pentru județul nostru. Tinerii chiar pot schimba Romănia. Împreună, putem schimba România.

Mulțumesc frumos, Betina  pentru că ai împărtășit cu noi gândurile tale. Îți doresc și vă doresc succes în toate proiectele pe care le aveți, cu tineri, despre tineri și pentru viitorului României .

În calitate de consilier județean voi fi alături de tineri, voi căuta soluții pentru nevoile lor și îi voi sprijini în toate proiectele.

De aceea, vă rog pe voi, cei care vă doriți o clasă politică cu oamenii noi, care să aducă în  administrațiile locale transparență, profesionalism și multă implicare, să ieșiți, pe 27 septembrie, la vot.

Și să votați pentru TINERII FRUMOȘI AI ROMÂNIEI, candidații Alianței USR PLUS!

Cu considerație,

Constantin Ene – candidat din partea Alianței USR PLUS la funcția de consilier al Consiliului Județean Vâlcea.

 

 

Articole asemănătoare

Un gând pe zi, Constantin Ene (9)

Postat de - 14 septembrie, 2020 0
FacebookTwitterImplementarea, accesarea și parteneriate pentru accesarea de fonduri europene Proiectele sunt aplicate la nivel regional, deci este responsabilitatea municipalităților și…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *