Idiocracy – să râzi la știrile cu morți și să faci spume la bancurile în care te regăsești

570 0

Stau și mă întreb dacă lumea asta mai are umor! În afară de cel tip haz de necaz. Nu mai știi cu cine să glumești, am devenit încrâncenați, orice glumă poate fi interpretată.

Și e păcat, fiindcă, eu cred că principala calitate a acestei nații e aceea de a face haz de necaz și glume extraordinare, unice pe Terra! Românul e bășcălios din născare. Dar, canicula ne tâmpește. Mai nou, dacă glumești cu o femeie, crede că ai intenții ascunse, dacă glumești cu un bărbat, crede că îl iei peste picior. Din păcate, umorul  inteligent, fin, sarcasmul, rămân doar un apanaj al oamenilor inteligenți, care știu să facă  o autoironie, o glumă într-un context și nu interpretări prostești, doreliene sau grobiene, de autobază. Încrâncenarea și mania persecuției au pus stăpânire pe nația aceasta chinuită. În orice glumă sau banc se regăsește cineva și face ca trenul, ori își descoperă idolii de mucava și iar face ca trenul.

Probabil, efectul post-pandemie, sau, fiindcă românii se opun șoșocesco-catâresc vaccinării, ori pre-pandemie, căci un alt val ne amenință, odată întorși din vacanțe, un val ce generează nervozitate, ciufuțenie cronică și izbucniri de furie și ură.

Sau, poarte canicula ori scumpirile crunte ne-au scos din minți. Nu toți suntem bugetari de lux, clonatori de carduri, vânzători de mașini în USA, ce-și ridică palate fără autorizații, ori mafioți. Dar, nervozitatea e specifică tuturor, indiferent de sex, vârstă, pregătire, caracter, religie sau zonă geografică.

Parcă nu mai suntem liberi, nici nu mai zâmbim măcar, avem atâtea lucruri de rezolvat, că nici o glumă nu mai are loc în viața asta amară. Orice postare pe rețelele sociale generează valuri de frustrări, furii, aroganțe ieftine, bășcălie de mahala, înjurături, amenințări și blesteme.

Românul părerolog vede dușmani imaginari peste tot, lucrurile serioase sunt batjocorite, suferința semenilor devine subiect de  bălăcăreală și hăhăială pentru nespălați, pentru agramații cu câteva clase, care se pricep doar la a calcula câte țuici își permit din ajutorul social, sau exclusv la cratițe cu gogoșari și la telenovele.

Ăștia habar n-au unde ne aflăm pe hartă și în ce secol, că ei nu sunt de-aicea, dar au fucking păreri, frate! Și votează!!! Ei judecă, ceartă și înjură pe oricine nu e ca ei, complexul sfeclei furajere, dictatura demosului, teroarea minorităților, triumful idiocrației. Nene, tanti, dacă timp de 30 de ani ne-ai distrus pe toți cu votul tău sau cu absența ta la vot, măcar lasă-ne în pace și nu mai infecta spațiul virtual cu dejecții, căci, opinia ta contează cât aceea a unei sfecle sfărâmate în gura vacii!
Dacă zâmbești cumva pe stradă, zice lumea că ești nebun, dacă râzi mai zgomotos, zice lumea că ești nesimțit.

Ei, bine, noi cei ce încă știm a râde, vom face asta până vom molipsi măcar un muritor!

Kandy Reinsenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *