România are cea mai mică creştere a deficitului bugetar faţă de estimarea iniţială. Cîțu dixit

504 0

Am ”dat pe spate”! O știre pentru prostime! Dar mai întâi să o citim.

„Am promis o politică fiscală prudentă, responsabilă şi neinflaţionistă pe termen lung. Am reuşit până acum. Criza economică a însemnat cheltuieli mai mari de la buget pentru toate ţările. Toate deficitele bugetare au explodat. Totuşi, România are cea mai mică creştere a deficitului bugetar faţă de estimarea iniţială”, a scris Cîţu, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Păi, măi omule, deficitul bugetar este deficit bugetar. Înseamnă că ne-am împrumutat oricum. Înseamnă oricum că avem de plătit pe termen lung. Dacă ne lăudăm acum cu așa ceva înseamnă de fapt, că nu avem cu ce altceva să ne lăudăm.

„Mai mult de jumătate din deficit, respectiv 23,04 miliarde lei (2,13% din PIB), este generat de sumele lăsate în mediul economic prin facilităţile fiscale şi cheltuieli excepţionale adoptate pentru combaterea efectelor epidemiei de COVID-19”, se precizează în raportul MFP privind execuţia bugetară.(sursa hotnews)

Dar daca nu lăsam noi pe nimeni să se îmbogățească din importul de măști? Dar dacă nu puneam piedici impozitării pensiilor speciale? Dar dacă le luam averea celor care o au sechestrată la ministerul justiției în urma hotărârilor definitive în favoarea statului?

Dar dacă făceam noi restructurările promise?

Atunci aveam cu ce ne lăuda! Credeți că nu știm că neplata pensiilor și altor indemnizații o raportați, domnule, la ”diminuarea deficitului”?

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *