Cad secretele FED-ului american?

579 0

Conform informațiilor publicate recent, 72% din capitalul Rezervei Federale (Fed) New York este deținut de două bănci mari de pe Wall Street, Citigroup (42,8% din acțiuni) și JP Morgan (29,5%). Până acum, banca centrală a refuzat să dezvăluie participațiile precise ale celor 70 de bănci care dețin capitalul său (în jur de 205 milioane de acțiuni cu o valoare totală de 10,26 miliarde de dolari). Citând dreptul la informație din ”Legea privind libertatea informațiilor”, revista „Investitorul instituțional” a dezvăluit această concentrare foarte mare a acționarilor celor mai puternici ai FED New York. Cele două bănci erau acționari principali și în ajunul marii crize financiare din 2007. La acea vreme, JP Morgan era acționarul principal (41,7%), urmat de Citibank (36,6%), reprezentând împreună peste 78% din acțiuni.

Cele două mari bănci erau considerate „de importanță sistemică” (al căror eșec ar putea duce la căderea întregului sistem financiar american) și au primit sprijin financiar de la Rezerva Federală în timpul crizei. În martie 2008, banca centrală a SUA a oferit garanții pentru JP Morgan pentru a cumpăra Bear Stearns. La sfârșitul anului 2018, ceilalți acționari principali ai New York Fed erau filiala americană a grupului HSBC (6,1%), Goldman Sachs (4%), Morgan Stanley (3,7%), Bank of New York Mellon (3,5%).

ED New York este brațul ”armat” al bancii centrale americane pe pietele financiare. Ea este cea care acționează în timpul intervențiilor pe piața valutară sau cea care a condus diferitele programe de răscumpărare a activelor, fiind adesea criticată pentru că este prea aproape de marile bănci de pe Wall Street.

Citiți aici: https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-24252923-fed-new-york-este-detinuta-mana-banci-wall-street-citigroup-morgan-detin-peste-72-din-cea-mai-puternica-banca-centrala-regionala.htm

FED american este privat. Nu există o bancă centrală cum avem noi. Trezoreria SUA este a statului american și nu este privată. La noi, Banca Centrală, deși este a statului român, se comportă ca și FED-ul american.

FED-ul american a dat ca sigură căderea economiei americane la venirea al putere a lui Trump și s-a înșelat și într-un final a binevoit să scadă dobânzile.

Încă un ”deep state”

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *