Ref: În urma demersurilor Asociației Vâlceane a Elevilor, Primăria Horezu acordă 800 de burse, dar cu un cuantum de doar 13 lei/lună/elev

517 0

COMUNICAT DE PRESĂ

 

În luna iulie a anului trecut, AVE- Asociația Vâlceană a Elevilor a câștigat în instanță procesul împotriva Primăriei Horezu, după ce, timp de 3 ani, în bugetul local s-au găsit 0 lei bursele școlare.

Astfel, pe data de 3 decembrie 2020, în cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Local s-a emis HCL nr. 13 conform căreia se acordă 800 de burse (de merit, de studiu și sociale), fiecare dintre acestea având un cuantum de 13 lei pe lună/elev.

Cu toate că această hotărâre reprezintă în mod evident un pas înainte pentru elevii din Horezu, considerăm că 13 lei pe lună reprezintă o sumă mult prea mică pentru orice elev. Dorim să le reamintim autorităților locale că importanța acordării burselor școlare este dată de rolul lor, anume sprijinirea și recompensarea progresului școlar, în cazul burselor de merit și studiu, precum și constituirea unei forme de protecție socială și sprijin material pentru elevii aflați în risc de abandon școlar, în cazul burselor de studiu și ajutor social.

BIROUL DE PRESĂ AL ASOCIAȚIEI VÂLCENE A ELEVILOR

AVE este unica asociație independentă de elevi din Vâlcea. Formată din elevi pentru elevi, AVE asigură protejarea drepturilor acestora, oferindu-le sprijin în rezolvarea problemelor privind sistemul de învățământ românesc. Cu ajutorul presei juridice, al implicării membrilor săi și prin colaborarea cu celelalte asociații din România, AVE reușește treptat sa obțină rezultate favorabile elevilor în ariile sale  de acoperire: Igienă în Școli, Burse Școlare, Transportul Elevilor și Regulamentele Școlare.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *